Raheem Sterling settes ut av Englands landslag på grunn av krangling med Gómez

England-spissen Raheem Sterling får ikke spille EM-kvalifisering mot Montenegro etter at han fortsatte å krangle med Joe Gómez etter kampen på Anfield søndag.

Saken er oppdatert

Manchester City-spilleren Sterling havnet i krangel med Liverpool-forsvareren Joe Gómez under kampen hjemmelaget vant 3–1. Dagen etter fortsatte gnisningene, melder nyhetsbyrået PA.

Ifølge The Telegraph ble Gómez målløs da Sterling ankom landslagstrening på St George’s Park, bare for å gå rett opp til ham og nok en gang gi ham en verbal runde, med provoserende kroppsspråk. Ifølge vitner var det et forsøk på å framprovosere en fysisk motreaksjon fra 22-åringen fra Liverpool. Sterling lirte av seg flere spydigheter mot Gómez og spurte blant annet om han fremdeles trodde han var «the big man».

Gómez tok rolig et skritt tilbake og avsto fra å la seg provosere.

Mandag kveld ble det klart at England-sjefen Gareth Southgate hadde bestemt seg for å utelate Sterling fra laget som skal møte Montenegro torsdag, skriver BBC. Bakgrunnen er nettopp krangelen med Gómez.

– Dessverre har følelsene fra gårsdagens kamp ikke dempet seg. En av de store utfordringene og styrkene for oss er at vi har klart å skille klubbenes rivalisering ute fra landslaget, sa Southgate.

Følelser løp løpsk

I en melding på Instagram gir Sterling sin versjon av situasjonen natt til tirsdag og avviser at det fremdeles er noe problem mellom ham og Gómez.

– Vi er i en sport med mye følelser, og jeg er mann nok til å innrømme det når følelsene tar overhånd, skriver han.

Han hevder at alt er finfint mellom ham og Joe Gomez nå – etter en prat – med en gjensidig forståelse av at krangelen var en «5-10-sekunders greie».

– Det er over, vi går videre og gjør ikke dette til noe større enn det er. La oss rette oppmerksomheten mot kampen vår torsdag, avslutter Sterling.

Troppen var enig

Southgate forsvarte mandag avgjørelsen om ikke å ta med Sterling, som riktignok ikke er ekskludert fra troppen.

– Nå som avgjørelsen er tatt i enighet med hele troppen, er det viktig at vi støtter spillerne og ser fram mot kampen torsdag kveld, sier Southgate.

England ligger i toppen av sin gruppe i EM-kvalifiseringen med tre poeng ned til Tsjekkia og fire til Kosovo.

Sterling, som kom til Manchester City fra Liverpool i 2015, har spilt 55 landskamper for England og scoret 12 ganger. (NTB)