Oppgitt Shala: – Hvis jeg skal ha karantene, må dommeren ha det også

Det var faglig enighet blant de fleste fotballeksperter at det røde kortet mot Herolind Shala var helt meningsløst i kampen mellom Vålerenga og Stabæk. Vålerenga måtte spille 35 minutter med ti mann.

Herolind Shala fikk sitt andre gule kort for påstått filming etter å ha falt rett utenfor Stabæks 16-meter tidlig i 2. omgang.

TV-bildene viste at han i stedet skulle hatt frispark etter å ha blitt dyttet overende.

– Hvis jeg må ut i karantene etter dette, må dommeren ha det samme. Dette er jo helt skandaløs dømming, sier Herolind Shala til Eurosport rett etter kampslutt.

Dommer Rohit Saggi fikk en het kveld i regnværet på Intlity. I pausen innrømmet han overfor VIF at det gule kortet til Magnus Lekven i 1. omgang var feil. Mange mente Stabæks Luc Kassi i stedet skulle hatt rød kort t i samme duell. Samme Kassi sto bak begge Stabæks mål senere i kampen.

Trener Dag-Eilev Fagermo var klar i budskapet til spillerne sine. – Unødvendige gule kort er uakseptabelt.

Han snakket da om Aron Dønnums kort som kom etter klaging.

Han mente også det samme om Shala hvis det hadde vært filming. Da han fikk se tv-bildene var han rimelig oppgitt og frifant Shala.

– Han skal jo ha frispark i stedet for å få gult kort. Jeg berømmet dommeren for at han innrømmet sin feil i pausen etter det gule kortet til Magnus Lekven (skulle vært rødt til Luc Kassi). Alle gjør feil. At han da velger å gi gult kort i en så tvilsom sitiasjon er veldig pussig. Da ville jeg vært litt mer ydmyk, sier Dag-Eilev Fagermo i mediesonen.

Han var fornøyd med VIFs åpning av kampen inntil intensiteten forsvant. Han skjønte ikke hvorfor.

– Jeg synes vi starter de første 20 minuttene fantastisk bra. Vi presser høyt og spiller vår fotball, og så vet jeg ikke hva som skjer. Etter vi scorer faller vi, og blir kanskje litt defensive og prøver å roe inn 1-0 til pause. Det er veldig skuffende, forteller Shala til Dagsavisen etter kampslutt.

Etter pause var han fornøyd med jobbingen med ti mann.

Stabæk-trener Jan Jönsson var ikke enig i VIF-trenerens konklusjoner. Han tok også fram andre situasjoner som ikke ble så heftig diskutert.

Begge lag er ubeseiret etter to runder, men Stabæk er uten seier. Neste runde spilles allerede onsdag og da skal Dag-Eilev Fagermo opp mot sin gamle arbeidsgiver Odd. Odd står med null poeng så langt etter at de tapte 0-1 for Strømsgodset søndag.