Ødegaard med skuffende Real Sociedad-opptreden

Martin Ødegaard var tilbake fra start for Real Sociedad, men klarte ikke å levere varene i 1-1-kampen mot Levante mandag.

Ødegaard har slitt etter koronapausen i spansk fotball og hadde nok en tung dag på jobben mandag. Nordmannen vartet opp med flere balltap og fikk lite til å klaffe i varme i Valencia, noe som resulterte i at han ble erstattet av Igor Zubeldia etter 54 minutter spilt.

Scoringer fra Alexander Isak og José Luis Morales gjorde at oppgjøret endte 1-1.

Real Sociedad avga med det viktige poeng i kampen om europacupspill kommende sesong. Laget ligger på 7.-plass og har seks poeng opp til den viktige 4.-plassen som garanterer en plass i mesterligaen kommende sesong.

Raske scoringer

Real Sociedad fikk en drømmestart takket være Alexander Isak. Svensken var først på innlegget til Mikel Oyarzabal og satte inn 1-0 etter tolv minutter.

Gleden ble likevel kortvarig. José Luis Morales utlignet for Levante fire minutter senere etter en langpasning fra Rubén Rochina.

Etter en snau halvtime spilt prøvde Ødegaard lykken fra 25 meter, men keeper hadde god kontroll på skuddet Heller ingen andre klarte å sette inn den avgjørende scoringen, og da endte det 1-1.

Slitt med skade

Oppgjøret var nordmannens første fra start siden 0-1-tapet mot Celta Vigo 24. juni. Han var på benken mot Getafe og Espanyol, men ble byttet inn halvveis i sistnevnte kamp.

Forrige uke uttalte Real Sociedad-trener Imanol Alguacil at 21-åringen har slitt med en skade siden oktober, samt spilt kamper med smerter.

Ødegaard og Real Sociedads neste kamp er hjemme mot Granada fredag kveld.