Sport

Ny OL-sjanse for fotballjentene

Even Pellerud og resten av det norske landslaget kan sende en blomst til Japan etter at de slo Nederland 2-1 i VMs åttedelsfinale i natt. Resultatet betyr at det blir omspill om den siste OL-plassen mellom fire land.

Bilde 1 av 2

Av Øystein Bjerkestrand

Sverige, Sveits og Nederland er de øvrige tre landene som fremdeles har håp om en plass i sommerlekene. Tyskland og Frankrike har allerede sikret sine plasser med avansement i VM. Storbritannia har ikke blitt enige om noe felles lag og er derfor ikke aktuelle til OL-turneringen.

Nederland hadde en gyllen mulighet til å stikke av med den tredje billetten samt VM-kvartfinale, men de regjerende verdensmesterne fra Japan ble for sterke.

Scoringer av Saori Ariyoshi (10.) og Mizuho Sakaguchi (78.) sørget for japansk 2-0-ledelse før Nederland reduserte på overtid.

Med seieren fikk Norges kaptein Trine Rønning det som hun ville.

– Så klart krysser vi fingrene for at Japan skal vinne så vi får muligheten til å være med i OL likevel. Vi vil jo dit, sa hun til NTB etter tapet mot England mandag.

OL-kvalifiseringen vil finne sted over nyttår. Trolig i løpet av februar eller mars. Veteranen Solveig Gulbrandsen, som har sagt at hun fortsetter karrieren ut denne sesongen, kan ikke love at hun blir med i en OL-kvalifisering.

– Det kommer an på når den spilles. Februar? Det er veldig lenge til, sa hun.

Japan møter Australia i kvartfinalen. De australske kvinnene sto for en bombe da de slo ut Brasil i åttedelsfinalen.

I de øvrige kvartfinalene spiller Kina mot USA, England møter vertsnasjon Canada, mens det blir et heleuropeisk møte mellom Tyskland og Frankrike. (NTB)

Mer fra Dagsavisen