Manchester City fikk hull på byllen mot Aston Villa – til slutt

Manchester City er i storform, og det gjenspeiles også på Premier League-tabellen. En sjansekanonade endte med 2-0-seier over Aston Villa onsdag kveld

Etter 18 kamper topper City tabellen for første gang denne sesongen, men de kan vippes ned av naboen Manchester United senere onsdag.

Etter kun tre minutter holdt Bernardo Silva på å gi City 1-0, men Emiliano Martínez gjorde en god redning. Hjemmelaget var førende, men Aston Villa yppet seg ved flere anledninger.

Det sto 0-0 til pause, men City presset på gjennom annen omgang, og i det 54. minutt traff João Cancelo tverrliggeren. Aston Villa tok riktig nok over noe av spillet etter at Kevin De Bruyne ble erstattet av Gabriel Jesus etter snaue timen, og gjestene skapte flere farligheter.

I det 69. minutt fikk City en ny kjempesjanse, men Ilkay Gündogan bommet på åpent mål fra én meters hold. Ti minutter senere satt imidlertid ballen i nota for Manchester City. Bernardo Silva dro av en spiller og bøyde ballen lekkert i hjørnet.

På overtid kunne også Gündogan revansjere bommen fra tidligere med en scoring fra ellevemeteren. City fikk straffe som følge av en hands på Matty Cash, og tyskeren fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Dermed dyttet Pep Guardiolas lag Leicester ned fra tabelltoppen på grunn av bedre målforskjell. Ned til United skiller det ett poeng.

Og mens Guardiolas menn tar plass på toppen av tabellen, forblir Aston Villa på 11.-plass med tre kamper mindre spilt enn de fleste lagene i ligaen.

1. januar var Villa på 6.-plass med én kamp til gode, men koronasmitte i laget gjør at de ikke har spilt siden.