Sport

Må spille flere høstkamper på Intility arena

Skeid må også spille deler av høstsesongen på lånt arena.

Skeid spiller hjemmekampene i juni på Intility arena og skulle etter planen flytte hjem til Nordre Åsen når høstsesongen starter i august.

Det tidsskjemaet ser ut til å ryke med klar margin.

Nye lysmaster

– Ja, utbyggingen ligger bak skjema av flere årsaker, sier Skeids anleggsansvarlige Tarald Rohde til Dagsavisen.

Hovedårsaken er at fundamentet til nye lysmaster må graves før man kan begynne på selve banedekket. I den forbindelse ble det tatt diverse geologiske prøver som har utsatt prosjektet. Vi er idialog med bymijøetaten om hvordan vi skal løse dette, sier han.

I dag ser det ut som alle de tre kampene i august, mot fjorårets eliteserielag Aalesund (3.8), Sandefjord (18.8) og Start (21.8) flyttes til Intility arena.

Må få dispensasjon

Kostnadene må klubben dekke selv. Etter hva Dagsavisen erfarer koster det snaut 40.000 kroner å leie VIFs hjemmebane pr. kamp.

Så langt har Skeid spilt tre kamper på VIFs hjemmebane: 0-0 mot Sandnes Ulf, 1-1 mot KFUM Oslo og 0-3 for Ranheim (cup).

– Dette er alvor. Vi spiller også på dispensasjon på Intility, fordi det i forhold til NFFs regelverk kan bare være maks tre hjemmelag pr. bane. Og VIF, VIF2 og Vålerenga Damer spiller der nå, sier Rohde, som sier at Ullevaal stadion ville vært enda dyrere å leie. Dessuten kan man ikke trene på kunstgress og spille på gress.

– Andre tilgjengelige baner i Oslo finnes ikke, da er alternativene Strømmen eller Sandvika stadion (Kadettangen), sier han.

Lysproblemer

For Skeid er situasjonen ganske fortvilet for den manglende banekapasiteten rammer også mange andre lag i klubben. Kunstgressbanen på Nordre Åsen er hjertet i klubben.

Nylig fikk klubben også beskjed fra bymiljøetaten at det ikke fantes penger til nye lyspærer på treningsfeltet i Muselunden. Mange av dem har sluknet og må skiftes. Anlegget er kommunalt, men Skeid fikk beskjed om å ordne og bekoste dette selv.

Nå har to private firmaer meldt seg og tilbudt å ta denne jobben gratis, både ved å bekoste pærene og utføre jobben.

– Dette var en gave til oss. Ellers måtte vi bedt spillerne trene med hodelykter til høsten, sier Skeids daglige leder Daniel Strand.

Skeid møter Sogndal på Fosshaugane kommende søndag.

Mer fra Dagsavisen