Sport

Lyn mister toppscoreren sin

Lyns Camilla Linberg kan fortsatt bli toppscorer i årets Toppserie. Det kan hun fikse i årets siste kamp, mot hennes nye klubb, LSK Kvinner.

Mandag kveld fortalte Camilla Linberg lagvenninnene at hun forlater Lyn etter denne ssongen og spiller i LSK Kvinner de tre neste årene.

- Etter fire år i Lyn følte jeg at jeg trengte nye utfordringer for å bli en enda bedre utgave av meg selv, sier hun til Lyns hjemmesider.

Hundre kamper for Lyn

Linberg spilte sin kamp nummer 100 for Lyn da hun var med på å senke Vålerenga i siste seriekamp. Etter den kampen sa hun til Dagsavisen at hun ikke visste hvor hun ville fortsette neste år ettersom kontrakten hennes med Lyn går ut etter denne sesongen.

Nå har hun bestemt seg og tirsdag ble hun presentert som ny spiller i Lillestrøm.

Hun fortalte der at hun hadde fått henvendelser fra alle klubbene på Østlandet om en overgang.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Ni scoringer

Hun står med ni mål i årets Toppserie og kjemper med Vålerengas Ajara Njoya (10 mål) om å bli årets toppscorer. For å gå forbi VIF-spissen må hun score minst to mål mot sin kommende arbeidsgiver når lagene møtes i siste serierunde i LSK-hallen 6. desember. Også Rosenborgs Marit Clausen står med ni scoringer.

Linberg kom til Lyn fra Stabæk i 2016 og var sentral da klubben rykket opp til Toppserien året etter.

- Det er selvfølgelig veldig trist å forlate lyn og den gjengen jeg har vært en del av i år. Vi har oppnådd herlige resultater sammen som virkelig har bydd på det beste i verden; idrettsglede! Det er et fantastisk samhold og viljestyrke i dette laget, noe som jeg kommer til å savne. Jeg har sett trenere og spillere komme og gå – nå er det min tur – klubben den består, sier hun.

Sammenlignes med Reiten

Også lagvenninne Mimmi Löfwenius Veum går fra Lyn til LSK Kvinner der trener Hege Riise tar i mot med åpne armer.

Hun sammenligner Linberg med mange av de egenskapene Guro Reiten viste fram i klubben. Reiten spiller nå i Chelsea. Linberg har dels spilt venstrekant og spiss i Lyn, men sier hun også kan tenke seg en tilrettelegger-rolle.

Også Lyns hovedtrener Ole Johan Aas forlater klubben etter denne sesongen.

Lyn ligger på 6. plass i Toppserien før den utsatte siste serierunden blir spilt i neste måned. Laget sikret plassen gjennom 3-2 seieren over Vålerenga på Kringsjå der Camilla Linberg scoret ett av målene på straffespark.

Mer fra Dagsavisen