Sport

Lyn kollapset rett etter pause: – Jeg vet ikke hva som skjer

(Lyn - Rosenborg 1-4). Lyn holdt Roseborg unna i nesten en omgang, men så sprakk det. Men unge Lyn-jenter fikk vist seg fram.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Et mål like før pause og tre mål like etter pause ødela for Lyn hjemme mot Rosenborg i sesongens første hjemmekamp. 1-4-tapet gjør at Oslo-laget fortsatt er uten poeng etter to Toppserie-kamper.

Det eneste positive for Lyn lørdag var det var utsolgt på Kringsjå. Det er første gang siden Lyn møtte Vålerenga til hatoppgjør i glansdagene for 10-15 år siden at det har vært utsolgt på en Lyn-kamp. Så må vi jo ta med at det var 133 solgte billetter, men utsolgt likevel.

Positive debutanter

I tillegg gjorde Julie Jorde sakene sine godt den halvtimen hun fikk i sin A-lagsdebut for laget. 16-åringen gjorde ting enkelt og var en av spillerne som hevet laget i den siste halvtimen som endte 0-0. Også jevnaldrende Cathinka Tandberg, som spilte 35 minutter, var god.

- Det var gøy! Jeg er veldig fornøyd med de minuttene jeg får. Jeg var ikke så nervøs, jeg gledet meg mest. Man ligger under 4-1 når jeg kommer inn, så det er jo begrenset hva jeg kan gjøre når jeg kommer inn, men man står på og prøver så godt man kan, sier debutanten til Dagsavisen.

– Hva kan man forvente av deg denne sesongen?

– Man kan forvente seg gode pasninger, en spiller som er tøff i duellene og en som gir alt i alle de minuttene jeg får.

Trener Ole Johan Aas var full av lovord om debutanten.

–  Hun kommer inn og gjør en veldig god jobb. Vi kommer til å se mye av henne og de andre unge fremover. Vi er veldig gode på spillerutvikling, sier Aas.

Utenom det var det ikke mye som gledet utpå Kringsjå-matta lørdag formiddag. Fire Rosenborg-mål fra minutt 44 til 53 ødela hele oppgjøret for hjemmelaget, som tapte 1-4.

– Vi blir fryktelig utålmodige når vi får ball. Der var Rosenborg gode. Vi ble løpende mye mellom, mens de koste seg med ball. Vi ble mer slitne enn dem og da ble det stortap, sier Aas.

Stor sjanse, så målbonanza

Rosenborg var det førende laget i den første omgangen, men det var Lyn som hadde den største sjansen før kampuret viste 44 minutter. Joanna Aalstad Bækkelund fikk gå opp upresset etter et frispark, men hodestøtet fra kapteinen gikk like utenfor.

Da var det var ekstra tungt for hjemmelaget å få 0-1 i sekken like før pause. Marit Clausen hamret inn 1-0 fra kloss hold etter et massivt Rosenborg-press med tre cornere og store muligheter.

Og like etter pause scoret Clausen igjen, etter svakt keeperspill fra Kirvil Sundsfjord. Hun kastet seg alt for tidlig da Clausen kom alene, og ballen trillet midt i mål til 2-0.

Som om ikke det var nok, stanget Julie Blakstad inn Rosenborgs tredje etter bare 51 minutter. Og minuttet etter? Blakstad plasserte inn 4-0.

– Jeg tror ikke vi sa alt det rette i pausen, sier trener Aas og koster på seg et lite smil.

– Det er tre forskjellige enkelthendelser med personlige feil. Det var overraskende. Jeg vet ikke hva som skjer, fortsetter Aas.

Lekker redusering og ny tøff kamp

Camilla Linberg pyntet på resultatet med en lekker scoring etter timen. Hun fikk ballen på 20 meter, la til rette med høyrefoten og banket ballen i krysset.

– Jeg får ballen på rundt 16 meter. Jeg prøver å prikke den over keeper. Jeg sklir, men den dupper fint over keeper og går i mål, sier Linberg om målet.

Hun ble løpende mye imellom i oppgjøret.

– Vi blir alene på topp. Vi ligger ganske lavt, så når vi først kommer forbi presset, er det ofte en mot fem. Da blir det vanskelig å gjøre noe. Vi må kunne bli bedre i frispillingsfasen sånn at vi kan ha flere gode situasjoner der vi ikke blir så alene på topp, sier kantspilleren.

Det endte 4-1.

– Vi får litt retning igjen etter at vi legger om på 4-0. Vi skaper et par sjanser også, samt scorer et fint mål. Men jeg tror Rosenborg begynte å tenke på runde tre der etter hvert. Siste halvtimen var sånn sett positivt, selv om det var over da, sier Aas.

Lyn møter Sandviken borte neste lørdag i tredje runde, før Kolbotn og så LSK Kvinner kommer til Kringsjå. Bergenslaget slo Vålerenga i første seriekamp og er av mange tippet blant topp 3-4, med LSK Kvinner, Rosenborg og Vålerenga.

– Nå må vi bare gå i oss selv alle sammen. Vi kan ta hvem som helst, det har vi vist før. Vi må starte med oss selv og ha mye mer energi og troen på det vi gjør. Også må vi bli bedre i egen boks, er Linbergs konklusjon.

Toppserien kvinner lørdag, 2. runde: 

Lyn – Rosenborg 1-4 (0-1)

Kringsjå kunstgress: 133 tilskuere.

Mål: 0-1 Marit Clausen (45), 0-2 Clausen (47), 0-3 Julie Blakstad (51), 0-4 Blakstad (53), 1-4 Camilla Linberg (64).

Øvrig kamp lørdag: Arna-Bjørnar – Klepp 0-1

Spilt fredag: Kolbotn – Avaldsnes 2-2 , Vålerenga – Røa 2-0 .

Spilles søndag: LSK Kvinner – Sandviken.

Mer fra Dagsavisen