Sport

Kjartansson nærmer seg Vålerenga

Sent tirsdag kveld kom det meldinger fra journalister basert i Danmark og Sverige om at Vålerenga ligger i førersetet når det gjelder Vidar Örn Kjartansson. Flere norske medier melder også nå om en overgang.

Den svenske journalisten Daniel Kristoffersson har i morgentimene på sin Twitter-konto bekreftet at Vidar Ørn Kjartansson har skrevet under kontrakten med Vålerenga, og at han vil bli presentert i løpet av onsdagen.

Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål på sine 29 kamper da han var i Vålerenga i 2014-sesongen, og det var nok til at han havnet på Dagsavisen VIF-lag forrige tiår. Islendingen har senere spilt i sju klubber de siste seks årene, men etter at hans tyrkiske klubb ikke klarte å oppfylle kontraktsbetingelsene hans på grunn av økonomiske problemer er Kjartansson nå ledig på overgangsmarkedet.
Det mangler ikke på beilere for 30-åringen som ble toppscorer i sin ene sesong i norsk fotball, da både Vålerenga og Rosenborg skal være interessert i Norge. I Sverige spilte han både for Hammarby og Malmö, og begge klubbene skal også være interessert i en gjenforening. Det samme skal danske Brøndby, melder sportsjournalist Orri Rafn Sigurdarson på sin Twitterkonto.
Det islandske nettstedet Fótbolti.net melder tirsdag ettermiddag at Kjartansson tygger på to-tre konkrete tilbud, og at en avgjørelse kan komme allerede i løpet av dagen. Nettstedet melder også om interesse både fra Norge, Sverige og Danmark, pluss interesse også utenfor Skandinavia.
Den svenske journalisten Daniel Kristoffersen meldte tidligere tirsdag at Hammarby skal være blant klubbene som har tilbudt Kjartansson kontrakt, men at avstanden mellom partene der skal være veldig stor. Sent tirsdag kveld meldte både han og Sigurdarson at det er Vålerenga som ligger best an i jakten på storscoreren.
– Kjartansson ser ut til å skrive under for Vålerenga. Hammarby har ikke kommet tilbake med et bedre tilbud, og den norske klubben tilbyr et mye bedre kontraktstilbud enn Hammarby, som ikke ville satse for mye på «Ørnen», skriver Kristoffersson på sin Twitterkonto.
– Sånn det står nå har Vålerenga levert det beste budet. Kjartansson kan være på vei tilbake til Oslo, skriver Sigurdarsson.
Tirsdag kveld melder PasionTombina Web på Twitter også at Felipe Carvalho er Godoy Cruz nyeste forsterkning, og dermed kan Vålerengas Carvalho-mareritt endelig være over.

Det har ikke lyktes Dagsavisen å få en kommentar fra VIFs sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen, tirsdag.

Les også: Gamle kjenninger kan være på vei til Vålerenga (+)

Mer fra Dagsavisen