Nyheter

KFUM utklasset Jerv og kunne vunnet større

(KFUM Oslo - Jerv 5-0): Jørgen Isnes’ KFUM hadde full kontroll, og ga seg ikke før det sto 5-0 på lystavla på Ekeberg.

Bilde 1 av 3

KFUM Arena (Dagsavisen): KFUM har virkelig begynt å finne formen etter returen til 1. divisjon, og laget sto med to strake seire før møtet med Jerv søndag kveld. Gjestene hadde på sin side til gode å tape en kamp i årets seriespill, men på Ekeberg fikk Grimstad-gutta kjørt seg mot et offensivt, og effektivt KFUM-lag. Og spesielt én spiller. Lars Olden Larsen.

Gode holdninger

Først satte han inn både 1-0, og 2-0, før han deretter var nest sist på KFUMs tre siste mål. Fem mål poeng, og fem scoringer på de tre siste kampene. Trener Jørgen Isnes er ikke overrasket, men svært glad for det 20-åringen leverer.

– Vi har snakka om detta før. Det er noe med typen Lars. Du kan si at han får ikke tak i ballen helt, her og der, men så har han den attituden. Han skal rett fram, rett på mål og er klinisk, og ønsker å sette opp andre i gode posisjoner, sier trener Jørgen Isnes om høyrekanten sin til Dagsavisen etter kampen.

– Makan til sesongstart på han da. Det er helt fantastisk. Han hadde jo en sånn avslutning på sesongen i fjor også, så det er ikke tilfeldig, legger han til.

Han er mektig imponert over holdningen til Olden Larsen, og forteller også at dette er noe de har fokus på i spillergruppa.

– Det dreier som om holdninga til gutten. Jeg er opptatt av holdninger sjøl, og vi snakker mye om det i garderoben også. Har man den holdningen så kan du dra deg ganske langt. Nå er han jo «bare i Kåffa», hvis vi kan si det, men jeg tror det er veldig bra for han jeg da, sier Isnes og fortsetter:

– Scoringene hans, og måten han framstår i kampene er akkurat hvordan han trener óg.

Tidlig Jerv-sjanse

Men det kunne fort sett ganske annerledes ut, for det var Jerv som fikk den første store muligheten. Først fikk de av gårde en avslutning fra sju meter som gikk rett på keeper Knut André Skjærstein, og på returen fikk Chuma Anene stå helt alene og heade ballen mot det tomme buret, men Jerv-spissen headet til side for mål.

Dermed var boredet dekket for Lars Olden Larsen, og KFUM. Etter 18 minutter satt den første, og kun få minutter senere var Olden Larsen alene igjennom med keeper, men prøvde denne gangen å spille Olav Øby i stedet for, uten suksess.

Men etter 25 minutter ble det full pott for vingen igjen, og dobling av ledelsen for KFUM. Det var Olden Larsens femte scoring på de tre siste kampene.

– En voldsom scoring

Jerv-keeper Øystein Øvretveit så ut til å slite og ble tatt av sju minutter etter 2-0-målet, og ble erstattet av Benjamin Boujar. Men han fikk heller ikke kjenne på følelsen av et rent bur særlig lenge. For kun seks minutter senere slapp Moses Mawa fri på høyresiden, og fra skrått hold dunket han ballen opp i nærmeste kryss.

– Moses setter den på en fantastisk måte. En voldsom scoring, sa en begeistret Isnes om målet.

Ny unggutt på scoringslista

Ti minutter etter hvilen kom Juba Moula (19) inn for Robin Rasch. Han brukte ett minutt på å markere seg med scoring etter at Lars Olden Larsen hadde fått fritt spillerom på høyresiden for ente gang. Seks minutter senere satte samme mann inn sitt andre, og 5-0 for KFUM. Nok en gang etter at Olden Larsen hadde fått latterlig mye rom å boltre seg i.

– Vi jobber daglig med Juba for å ta de neste stegene. Han har jo vært juniorspiller i mange år nå. Et nivå som kanskje ikke kan sammenlignes med OBOS-ligaen og 2. divisjon. Så gjelder det liksom å finne riktig steder å få brukt Juba slik at han kan spille på seg selvtillit og også spille på seg mer «smartness». Det gjør han i dag. Slipper kula på riktig tidspunkt, og kommer seg inn i boks når han skal være inne i boks. Han er klinisk, sier Isnes om vingen.

På den første scoringen fikk han ballen ganske alene med keeper, og hadde såpass stor fart at han med fordel kanskje kunnet runde keeper. I stedet stoppet han opp, og plasserte ballen forbi keeper.

– Jeg trodde han var i ferd med å rote det bort?

– Nei, han er god avslutter skjønner du. Så det gjelder å få satt han opp i de situasjonene der, svarer Isnes.

Fra vondt til verre

På toppen av det hele fikk Jervs Michael Ogungbaro sitt andre gule to minutter etter 5-0-målet, og resten av kampen ble en rolig overfart for Isens’ mannskap. Både Olav Øby og Moses Mawa hadde gode muligheter til å score flere for KFUM, men det endte til slutt med fem for de rød, hvite og blå.

– Det blir jo utklassingssifre, og de mister en mann og da blir det en transportetappe den siste delen av matchen. Man kan alltid snakke om at vi kunne ha scora seks, og sju og sånn, men vi får være fornøyd med de fem, sier Isnes.

– Jeg følte ikke helt at Jerv hadde gjort hjemmeleksa si her?

– Men jeg føler vi har gjort hjemmeleksa vår i hvert fall. Vi visste jo at det ville bli en del rom for blant annet Moses og en ivrig Lars. Og vi får opp backene våre, sier Isnes.

Masse rom

Jerv slet åpenlyst med vingene til KFUM, og med slappe returløp fikk de betale dyrt, og KFUM fikk plass til å boltre seg. Samtidig slapp Stian Sortevik fri rettvendt i mellomrommet flere ganger. Det betyr trøbbel.

– Når dem ikke klarer å dekke kantene, burde de i hvert fall klare å hindre Stian sentralt?

– Han er god i dag. Han er fantastisk vil jeg si. Dette var Stian på sitt beste igjen. I dag får han mye rom, men det har litt med bevegelse til de han ha rundt seg å gjøre også, så det er jo ikke Stian alene, men han er god i dag, sier Isnes.

– Og i dag er dere også flinke til å bruke de rommene som kommer?

– Det er masse rom, masse siderom, masse korridorrom. Det hadde vi fokus på før match, og det syns jeg vi treffer på, sier Isnes.

– Hvis vi får så mye rom som vi fikk i dag så …, legger Isnes til med et lurt smil som indikerer at det kan bli mye moro på Ekeberg framover.

Lov å smile

Alt i alt så var det en perfekt gjennomført kamp for Jørgen Isnes og KFUM, som klatret opp til fjerdeplass i 1. divisjon etter nedsablingen av Jerv. Isnes tar likevel ikke av.

– Det er en bra gjennomført match. Jeg syns vi har god kontroll på Jerv, men den står jo og vipper litte granne denne matchen, men så er vi fryktelig kliniske når vi kommer til mulighetene. Vi er fryktelig effektive, og scorer vel fem måt på en 8-9 sjanser?

– En bra gjennomført match? Det er lov å smile litt nå, Jørgen.

– Jo jo jo, men man blir bare litt utmatta. jeg står jo og maser på gutta gjennom 95 minutter i dag og det er fordi jeg har lyst til på flere scoringer og lyst til å holde nullen, sier en smilende Isnes.

– Men nå trenger du ikke tenke mer på det, nå er det over?

– Ja, det er en kjempekamp altså. Så skal vi lov å nyte den i dag, og så veit vi at vi skal møte Sogndal neste lørdag. Jeg er smertelig klar over at i morga må vi omstille. Vi må skru om, og slå Sogndal. Men vi får ikke gjenskapt det kampbildet her i Sogndal, der må vi kanskje være gode på helt andre ting, avslutter Isnes.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Jerv 5-0 (3-0)

KFUM Arena, keberg: 713 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars Olden Larsen (19), 2-0 Larsen (26), 3-0 Moses Mawa (38), 4-0 Juba Moula (57), 5-0 Moula (63).

Rødt kort: Michael Ogungbaro (64, to gule), Jerv.

1. divisjon fotball menn søndag, 6. runde:

HamKam – Sandnes Ulf 2-3, KFUM Oslo – Jerv 5-0, Raufoss – Kongsvinger 0-0, Sandefjord – Nest-Sotra 2-1, Start – Strømmen 4-0, Tromsdalen – Notodden 0-2, Ull/Kisa – Skeid 3-2.

Spilt lørdag: Aalesund – Sogndal 3-1.

Mer fra Dagsavisen