Nyheter

KFUM slo Sogndal og sikret fjerdeplassen – nå går de for opprykk

(KFUM - Sogndal 1-0). KFUM-trener Jørgen Isnes var strålende fornøyd etter 1-0-seieren. Nå håper han KFUM kan gå hele veien.

Bilde 1 av 7

INTILITY ARENA (Dagsavisen): - Jeg har troa, vi kom tross alt på fjerdeplass så det ville vært rart å ikke ha troa, sier Jørgen Isens til Dagsavisen etter at jobben var gjort «hjemme» mot Sogndal på Intility Arena.

Kampens eneste mål var det Basit Agouda som sørget for, fire minutter før pause.

Da dommer Steinar Hauge blåste i fløyta for siste gang lørdag kveld kunne KFUM-gjengen strekke armene i været og juble for det beste utgangspunktet de kunne håpe på før kampstart. Med tap risikerte KFUM å havne utenfor topp seks, og dermed også kvalikspill til eliteserien, men med seier beholdt de fjerdeplassen.

- I det sluttsignalet går så kjenner du jo på alt, du gjør jo det. Du kjenner på glede, du blir litt rørt, du blir stolt. Så ser du fatter'n og mutter'n på «tribben». Personlig betyr det mye, sa en glødende Isnes utenfor garderoben på Intility Arena.

- Alt går igjennom deg. Man er jo sliten etter en lang uke hvor man har jaga den fjerdeplassen. Kverna har gått hele tida, innrømmer han.

- Det største jeg har opplevd

Etter kampslutt var det tid for å roe ned, og hele KFUM-laget dro samlet på Øst for å spise og se Premier League-fotball.

- Leicester er et morsomt lag, men la oss snakke om «Kåffa» nå, sier Isnes til Dagsavisen og Nordstrands Blad etter kampen.

Ja, la oss snakke litt om Kåffa. For denne sesongen har vært en nærmest endeløs opptur, som så langt har tatt dem til fjerdeplass i 1. divisjon, og en kvartfinale i cupen.

Selv på banen der ingen Oslo-lag vinner ble det triumf for Isnes sitt mannskap. Det er lite å si på at guttene fra Ekeberg står igjen med en billett til eliteserie-kvalifiseringen.

På spørsmål fra Nordstrands Blad om det er det største han har oppnådd som trener svarer han følgende:

- Ja, det er det. Jeg har jo ikke opplevd så mye jeg, poengterer han.

Han rykket imidlertid opp i fjor, og sier at det også var et stort øyeblikk. Hvor stor sesongen i år faktisk blir, gjenstår å se.

- Vi er jo ikke fornøyde med å bare være med i kvaliken, vi ønsker å prege kvaliken. Så da går vi for det. Det blir cupfinale hver eneste helg når vi først begynner å spille, sier en offensiv Isnes, og fortsetter:

- Det er et stort øyeblikk, det er det. Så får vi vente til etter sesongen med å finne ut hvor stort det egentlig er da. Jeg syns det egentlig er riktig oppsummert. Vi har spilt jevnt mot både Start, Kongsvinger og Sogndal denne sesongen, og i cupen viste vi at vi kan hamla opp med eliteseriemotstandere også.

Fikk kjørt seg i førsteomgang

Men det hele kunne sett annerledes ut. For det var Sogndal som så skarpest ut i førsteomgangen på Intility, og KFUM var heldige som ikke lå under. Og svært heldige som gikk i garderoben med ledelsen.

Men da lagene kom ut i andreomgang, og alle forventet et voldsomt kjør mot Knut Skjærstein i KFUM-buret klarte vertene å ta kontroll på kampen, og leverte en meget profesjonell og solid andreomgang.

- De skaper et dødballtrykk på oss, som gjør at de får en del halvsjanser, men i dag står vi i veien hele tida. Knut er offensiv i feltet. Vi kaster oss inn, vi blokker det som kommer, skryter Isnes.

- Så syns jeg at vi håndterer det bra i de periodene vi har ballen. Vi tar ikke alle kontringer som byr seg. Det er en større bane, og mye rom å dekke. Da gjelder det å være klok med ball. Men jeg tror den banen her passer oss bra. Det er masse energi i gruppa, de orker mye. De ser friske ut denne gangen også, fortsetter han.

Olden Larsen erstattet Sortevik

Det store spørsmålet før lørdagens kamp var fraværet til kaptein Stian Sortevik, som var suspendert. Isnes hadde vært innom flere alternativer, men valgte til slutt Lars Olden Larsen.

- Jeg syns vi løser det fint. Yannis (Moula) er lettbeint på en stor matte, Lars river og sliter og kommer seg fri en del også. Er iherdig i jobbinga si, en litt annen type spiller enn Stian, sier Isnes.

- Som trener er man er vel litt spent på hvordan det slår ut med en så viktig brikke ute av laget?

- Jaja. Men jeg syns vi har vist det tidligere i sesongen også. Robin (Rasch) har vært ute, Hammer har vært utestengt. Mange vil si at det er sentrale brikker, og det er de. Men likevel; vi har folk som kan gå inn og gjøre en jobb i en enkeltmatch. Over tid vil det å ha de ute være skadelig. Det er klart, svarer Isnes.

Tavakoli trener - Sørås fikk en smell

I tillegg er David Tavakoli tilbake i lett trening, men er fortsatt usikker ettersom det er noen nerver i fingrene som fremdeles er i faresonen.

Samtidig forsvant Tore Sørås ut i lørdagens kamp.

I en tøff duell med Sogndal-keeper Dyngeland havnet Sørås litt for kjært på kragebenet.

- Det var noe bånd i kragebeinet. Det er ikke ryket, og ikke noe som er brukket, så vi får se. Sebastian (Jarl) kommer inn og gjør en bra jobb.

En aktiv sjef

Til tross for både skader og suspensjoner gikk det likevel veien, anført av en svært energisk Jørgen Isnes på sidelinja.

- Jeg tror jo generelt at folk liker det. Publikum liker det, spillerne liker det. Og av og til forklarer jeg for spillerne pedagogikken i det også, hvorfor jeg er sånn, sier Isnes om sin aktive rolle på sidelinja, og hyller samtidig stemningen de to lagenes supportere skapte på Intility.

- Det var en fin atmosfære i dag da. Både Sogndal og Profetene lager god stemming på tribunen, og det det er første gang i år at jeg ikke når helt ut til spillerne også, til min store frustrasjon, ler han.

I morgen starter arbeidet med å holde kroppene i gang for KFUM fram til første kamp som blir først om et par uker.

- Vi jobber med en treningskamp mot Fredrikstad til helga. Om det blir her eller i Fredrikstad vet vi ikke ennå, sier Isnes.

Kan møtes igjen, på Ekeberg

I kvaliken kan KFUM få besøk av Sogndal nok en gang, etter at HamKam scoret fire minutter på overtid mot Nest-Sotra, og med det sørget for at også Sogndal er klare for kvaliken.

Den kampen kan bli spilt på Ekeberg, og ikke Intility ettersom klubbene selv har større frihet til å bestemme tidspunktet for kampstart. Dermed kan KFUM spille kampen tidlig, hvilket gjør at lysforholdene er gode nok på KFUM Arena.

- Da får vi en ny fest oppe på Ekeberg med stappa fulle tribuner, smiler Isnes.

Slik spilles kvalifiseringen

Kamp 1 (til helgen): Kongsvinger - Sogndal.

Kamp 2 (om to uker): KFUM mot vinneren av kamp 1.

Kamp 3 (om tre uker): Start mot vinneren i kamp 2.

Kamp 4 (4. desember): Vinneren av kvaliken i førstedivisjon mot 14. plassen i eliteserien.

Kamp 5 (7. desember): 14. plassen i eliteserien mot vinneren av kvaliken i 1. divisjon.

Fotball 1. divisjon menn lørdag, 30. runde (siste): 

KFUM Oslo – Sogndal 1-0 (1-0)

Intility arena: 967 tilskuere.

Mål: 1-0 Abdul-Basit Agouda (41).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg.

Gult kort: Jørgen Hammer, KFUM Oslo, Stefan Antonijevic, Sogndal.

Aalesund – Sandefjord 3-1 (1-1)

Color Line stadion: 5495 tilskuere.

Mål: 0-1 William Kurtovic (21), 1-1 Torbjørn Agdestein (24), 2-1 Niklas Castro (69), 3-1 Agdestein (79).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Pape Habib Gueye, Andreas Lie, Sondre Brunstad Fet, Aalesund, Rufo, George Nuah Gibson, Sandefjord.

HamKam – Nest-Sotra 3-2 (0-1)

Briskeby stadion: 644 tilskuere.

Mål: 0-1 Marcus Mehnert (9), 1-1 Daniel Arrocha (selvmål 57), 2-1 Simen Bolkan Nordli (71), 2-2 Mehnert (77), 3-2 Jo Nymo Matland (90).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Gult kort: Markus Solbakken, Kristian Onsrud, Odmar Færø, HamKam.

Jerv – Kongsvinger 0-2 (0-2)

938 tilskuere.

Mål: 0-1 Martin Lundal (1), 0-2 Simon Marklund (29).

Dommer: Magnus Koløy.

Gult kort: Alexander Dang, Jerv, Adem Güven, Kongsvinger.

Notodden – Start 0-2 (0-1)

476 tilskuere.

Mål: 0-1 Martin Ramsland (27), 0-2 Ramsland (57).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Adnan Hadzic, Start.

Raufoss – Skeid 4-5 (3-2)

493 tilskuere.

Mål: 1-0 Ryan Doghman (13), 2-0 Doghman (17), 2-1 Hassan Mohamed Yusuf (29), 2-2 Johnny Buduson (30), 3-2 Oskar Løken (41), 3-3 Simen Hestnes (53), 3-4 Buduson (61), 3-5 Hestnes (73), 4-5 Doghman (90).

Dommer: Daniel Higraff, Fyllingen.

Gult kort: Edvard Race, Emilie Noe Dadjo, Raufoss.

Ull/Kisa – Tromsdalen 2-0 (1-0)

517 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars Ranger (41), 2-0 Martin Torp (48).

Ingen kort.

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Mer fra Dagsavisen