Jubilerende matchvinner for VIF

(Vålerenga – Stabæk 2-1). Daniel Fredheim Holm ble matchvinner i siste minutt i første omgang mot Stabæk.

ULLEVAAL STADION: Dermed ble det litt av en jubileumskamp for VIF-spilleren. Fredheim Holm spilte nemlig sin 150. obligatoriske kamp for Vålerenga i øsregnet på Ullevaal.

Oslo-laget vant en fortjent 2-1-seier mot serielederen som er i ferd med å miste grepet etter å ha gått på sitt andre tap på like mange kamper.

Daniel Fredheim Holm ble altså matchvinneren.

– Vi vant en veldig fortjent seier. Vi gjorde ting mye enklere enn vi har gjort i tidligere kamper, sa han.

Stabæk i fall?

Serieleder Stabæk sliter tungt etter EM-pausen. Forrige helg ble det 2-4 tap mot Tromsø på eget gress, og søndag ble Vålerenga for sterke på Ullevaal.

– Vi lot Vålerenga få et forsprang med et tidlig mål. Vi skulle holdt nullen lenger. Det ligger kanskje litt i hodet nå, det at vi kan miste serieledelsen, sa Daniel Nannskog.

Det ble en temmelig jevn kamp, men hjemmelaget var det lille hakket bedre hele tiden. Martin Andresens gutter fikk da også en flying start da Bojan Zajic gjorde 1-0 etter bare sju minutter.

Alanzinho utlignet åtte minutter før pause, men Fredheim Holm sendte Vålerenga foran igjen like før dommeren blåste for halvtid, og det var litt av en kalddusj for gjestene fra Stabæk.

Kan miste serieledelsen

Med null på poeng mot Vålerenga søndag, kan Stabæk miste serieledelsen dersom Fredrikstad slår Viking i Stavanger mandag. Det skiller ikke mer enn to poeng mellom dem på tabellen.

Stabæk måtte avslutte søndagens kamp på Ullevaal med ti mann etter at Anthony Annan fikk rødt kort etter 74 minutter. Han fikk direkte rødt etter at han også hadde pådratt seg et gult kort like etter at han kom inn som innbytter for Henning Hauger 34 minutter ut i første omgang.

Vålerenga rykket opp til 8.-plass på tabellen, men det er ikke mer enn fem poeng opp til Fredrikstad på sølvplass. (NTB)