Ishockey

VIF knust av Stjernen etter sjansesløseri – kan avgjøre på Jordal lørdag

Vålerenga tok ledelsen og hadde enormt mange sjanser i Stjernehallen torsdag, men det var vertene som tok vare på muligheten og vant kamp fire komfortabelt.

Vålerenga kunne også avansert til semifinale, men røk hele 1-5 for Stjernen i Fredrikstad. Oslo-laget leder 3-1 etter fire kamper. Lørdag kan VIF avgjøre serien hjemme på Jordal Amfi.

Det startet oppskriftsmessig for Vålerenga. Christopher Bengtsson gjorde 1-0 i åpningsperioden, mens Brendan Ellis utlignet til 1-1 i midtperioden.

Deretter sørget Nils Didrik Eide Utter og Stian Nystuen for 3-1 til Stjernen. Austin Cangelosi styrte inn 4-1-scoringen, mens Stian Hansen satte 5-1 i åpent mål mot slutten av kampen. Vålerenga vant sjansestatistikken de to siste periodene med hele 30-10, men tapte likevel periodene med 5-0.

Les flere hockeysaker her

Oilers og Storhamar videre

Storhamar utklasset Lørenskog 10-1, mens Oilers slo Lillehammer 3-2 i et tøft og tett oppgjør. Begge de to kvartfinaleoppgjørene ble avgjort på borteis med 4-0 sammenlagt. Frisk Asker er i førersetet i duellen mot Sparta etter en 4-1-seier. Den femte kampen spilles i Sarpsborg lørdag.

Eirik Salsten og Marcus Bryhnisveen scoret to mål hver, mens Andreas Dahl, Jakob Berlund, Marti Rønnild, Jakub Kindl og Maxim Trépanier gjorde hvert sitt for Storhamar. David Aas-Larsen scoret Lørenskogs eneste mål.

Anders Henriksen sendte Stavanger Oilers i ledelsen i første periode, mens Ludvig Hoff satte 2-0 i midtperioden. Lillehammers Christian Fosse redusert til 1-2 før Martin Gran økte til borteledelsen.

Hjemmelaget var seige og ga seg aldri. Martin Ellingsen reduserte til 2-3.

Håkon Løken Pedersen scoret Frisks ledermål, mens Tobias Lindström var tilbake på laget og satte 2-0-målet. Samme mann økte til 3-0 i førsteperioden før gjestene reduserte til 1-3 ved Jesper Lilleberg. Thomas Valkvæ Olsen satte 4-1 i åpent mål.

Roy Johansens mannskap underpresterte i serien, men har tydeligvis vunnet formen i sluttspillet.

---

NM-sluttspillet ishockey menn torsdag, kvartfinaler 4. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Sparta 4-1 (3-1, 0-0, 1-0), sammenlagt 3-1

Mål:

1. periode: 1-0 (0.40) Håkon Pedersen (Viktor Hertzberg, Hampus Gustafsson), 2-0 (10.45) Tobias Lindström (Hertzberg), 3-0 (15.23) Lindström (Gustafsson, Hertzberg), 3-1 (18.55) Jesper Lilleberg (Niklas Roest).

2. periode: Ingen.

3. periode: 4-1 (57.59) Thomas Valkvæ Olsen (Michael Haga).

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min., Sparta 8 x 2 min.

Lillehammer – Stavanger 2-3 (0-1, 1-2, 1-0), sammenlagt 0-4

1129 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (12.44) Anders Tangen Henriksen (Anthony Philip Salinitri, Andreas Klavestad).

2. periode: 0-2 (25.05) Ludvig Hoff (André Bjelland Strandborg, Christoffer Karlsen), 1-2 (35.20) Christian Fosse (Liam Sætre), 1-3 (37.14) Martin Gran (Daniel Thomas Kissel, Noah Thomas Bergesen Aarthun).

3. periode: 2-3 (49.44) Martin Ellingsen (Alex Lindroos, Alexander Reichenberg).

Utvisninger: Lillehammer 2 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Lørenskog – Storhamar 1-10 (1-4, 0-2), sammenlagt 0-4

749 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (1.15) Eirik Salsten (Martin Johnsen, Peter Quenneville), 1-1 (5.40) David Aas-Larsen (Christian Blomqvist, Joakim Aarseth Opsahl), 1-2 (14.41) Marcus Bryhnisveen (Jacob Noer, Jakub Kindl), 1-3 (18.02) Salsten (Quenneville, Stefan Espeland), 1-4 (19.01) Andreas Dahl (Jacob Berglund, Adrian Saxrud Danielsen).

2. periode: 1-5 (29.33) Berglund, 1-6 (30.47) Bryhnisveen (Johnsen, Kindl).

3. periode: 1-7 (41.13) Martin Rønnild (Samuel Solem, Sander Dilling Hurrød), 1-8 (46.28) Johnsen (Espeland, Quenneville), 1-9 (54.17) Kindl (Johnsen), 1-10 (59.37) Maxime Trépanier (Danielsen, Hurrød).

Utvisninger: Lørenskog 6 x 2 min., Storhamar 7 x 2 min.

Stjernen – Vålerenga 5-1 (0-1, 3-0, 2-0), sammenlagt 1-3

1375 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.49) Christopher Bengtsson (Thomas Olsen, Stian Solberg).

2. periode: 1-1 (20.26) Brendan Ellis (J.J. Piccinich, Stian Nystuen), 2-1 (26.22) Nils Utter (Austin Cangelosi, Nystuen), 3-1 (39.20) Nystuen (Filip Lalande, Jonathan Hafsmoe).

3. periode: 4-1 (53.03) Cangelosi (Ellis, Piccinich), 5-1 (58.50) Stian Hansen (Nystuen, Cangelosi).

Utvisninger: Stjernen 2 x 2 min. og 1 x 5 min., Vålerenga 2 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff)