Ishockey

Økonomiske problemer i MS – fristiller alle importene

Etter en positiv start på sesongen, har det buttet både sportslig og økonomisk for Manglerud Star i det siste. Søndag ble det klart at laget må fristille alle importene for å redde økonomien.

Med 19 poeng så langt, har Manglerud Star allerede to poeng mer enn de klarte å anke i løpet av hele forrige sesong. Med Roy Johansen inn dørene har det vært en stor sportslig opptur så langt, men dessverre for klubben har ikke den økonomiske situasjonen vært like god.

– Vi har hatt noen tunge uker økonomisk og sportslig i Manglerud Star Ishockey Elite, hvor styret har jobbet med en plan på å finne kortsiktige og langsiktige løsninger for klubben. Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader, skriver styreleder Henning Thoresen på klubbens hjemmesider.

En del av den løsningen er altså å fristille importspillerne Mitch Gillam, Darien Craighead, Parker Bowles og Jonathan Racine. For bare noen dager siden kåret Dagsavisen MS-keeper Mitch Gillam som den enkeltspilleren som har hatt aller størst betydning av samtlige i Oslo-hockeyen så langt denne sesongen.

– I morgen vil vi sette oss ned og jobbe videre med en plan for å styrke økonomien ved å finne langsiktige og solide samarbeidspartnere med fokus på å utvikle lokale talenter og skape ny og god hockey-underholdning på Manglerud, skriver Thoresen videre.


Nyeste fra Dagsavisen.no: