Ishockey

Sparta slo Stjernen og overtok tabelltoppen

Stjernen tapte for Sparta for første gang på to år. Med det overtok sarpingene også tabelltoppen i eliteserien i ishockey.

– Det var tøft, ingen tvil om det. Vi er aldri glade for å tape, og spesielt ikke mot Sparta, poengterer Stjernen-sportssjef Darren Treloar.

Stjernen og Sparta var nummer én og to på tabellen før kampen. Det var duket for en skikkelig østfoldklassiker, og med en klassisk ramme med tåkebilder fra hallen i Fredrikstad.

Stjernen-Sparta 1-3 i Stjernehallen 3. november 2022.

– Sparta-statistikken ikke noe tema

Miihkali Teppo satte 1-0 for gjestene i midtperioden, før Alex Dostie utlignet kort etter. Kristian Jakobsson sendte Sparta i ny ledelse tidlig i tredjeperiode, mens Emil Lundberg ordnet 3-1 mot slutten av kampen.

Sparta hadde ikke vunnet et oppgjør mellom erkerivalene siden 12. november i 2020, ifølge Fredriksstad Blad. Etter nær to år som ubeseiret mot de blå fra nabobyen kom altså tapet for Fredrikstad-laget.

– Nå var aldri den statistikken noe tema hos oss før kampen. Det er ikke superviktig for oss. Hver kamp lever jo sitt liv og ikke minst er det først og fremst arbeidsoppgaver og neste resultat vi har fokus på, understreker Treloar.

Stjernen-Sparta 1-3 i Stjernehallen 3. november 2022.

Vil slå tilbake mot Storhamar

Nå er det tett i toppen. Vålerenga tok imot byrival Manglerud Star, vant med 5-2 og befestet tredjeplassen på tabellen. Sparta, VIF og Stjernen har alle 38 poeng.

Tommi Taimi ga hjemmelaget ledelsen 1-0. Pontus Finstad og Thomas Olsen økte til 2-0 og 3-0. Kaptein Martin Røymark økte til 4-0 i midtperioden før hjemmelaget slo tilbake med to reduseringer ved Darien Craighead og Theodor Freidher Hamm.

Mathis Olimb fastsatte sluttresultatet til 5-2 for Vålerenga med tredjeperiodens eneste scoring.

For Stjernens del venter nå Storhamar på egen is lørdag. Der mener sportssjef Treloar det blir viktig å slå tilbake etter det sure Sparta-tapet. Storhamar har tre strake seiere etter å ha slått henholdsvis MS, Vålerenga og nå sist Frisk Asker med 9-2 på bortebane.

– Storhamar har to viktige seiere nå nylig og virker å være i form. De kan by på tøff kamp. Det blir viktig for oss å legge inn en solid innsats og ta med oss en god følelse inn i den kampen, mener Treloar.

Storhamar har 33 poeng og jager like bak toppsjiktet av tabellen mens sesongen ennå er ung.