Ishockey

Fjordkraft-ligaens nye serieleder? Vålerenga!

(Vålerenga - Ringerike 4-1). Vålerenga er i den berømte flytsonen om dagen. Torsdagens maltraktering av Grüner ble fulgt opp av 4-1-seier over Ringerike hjemme lørdag. Det betyr at Vålerenga nå leder Fjordkraft-ligaen.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): For etter lørdagens kontrollerte og overlegne seier over nyopprykkede Ringerike, har Vålerenga 13 poeng etter de fem første kampene. Det er ett flere enn Frisk Asker.

Det må selvfølgelig også nevnes at Frisk Asker, som tapte sin første kamp for sesongen torsdag, har en kamp mindre spilt. Men VIF kan uansett feire lørdagskvelden som serieleder i ligaen. Seieren lørdag var den fjerde på rad og den fjerde siden forrige lørdag.

– Det er helt nydelig å lede serien! Det er der vi ønsker å være. Jeg synes det er fortjent etter det vi har levert i de fire siste kampene. Vi er bunnsolide nå, sier Thomas Olsen.

Han scoret igjen lørdag og står nå med fem mål, som er på tredje best på toppscorerlisten.

– Vi spiller etter systemet vårt for tiden og er solide over hele banen. Vi er gode defensivt, vi er gode offensivt og vi setter sjansene våre. Og så skaper vi mye også, sier Olsen videre.

Brukbart fornøyd mot Ringerike

Også trener Fredrik Andersson er storfornøyd etter den fjerde seieren på rad.

– Det er kult å lede serien. Det er morsommere å være Vålerenga-spiller nå enn etter de to første kampene. Det føles veldig bra å være helt på toppen, sier han.

– Hva synes du om kampen mot Ringerike?

– Det er en helt OK kamp av oss. Det er først og fremst den første perioden som er bra, og spesielt de første 15 minuttene. Det er de beste i hele kampen, sier Andersson. Etter de første elleve minuttene sto det 2–0 til hjemmelaget.

– Da var spillet bakfra bra. Vi spiller dem ut, vi omstiller kjapt, vi skaper 2 mot 1-situasjoner som vi scorer de to første målene på og har stolthet i kampen, sier treneren.

– Vi tar steg i spillet hele tiden. spiller bedre og bedre og blir bedre og bedre. vi er bedre defensivt nå også. det ser man nå kontra de to første kampene. gode i omstillingsfasen, det må vi fortsatte med, da kan vi vinne mye fremover.

Kjempestart og god periode

Vålerenga fikk en drømmestart og gikk opp til 1–0 etter bare fem minutter og 56 sekunder. Etter å ha spilt seg lekkert ut av egen sone fikk Mika Partanen pucken av Mathis Olimb ved Ringerikes sone. Partanen fant Sander Thoresen med en lekker pasning like foran mål. Ringerike-målvakten var spilt ut, så Thoresen kunne enkelt sette pucken i åpent mål.

Fem minutter senere sto det 2-0, og scoringen lignet mye på 1-0-målet. Pontus Finstad fikk pucken ute til venstre, dro seg inn i sonen til Ringerike og fant Filip Lalande på tvers. Han skjøt i steget og hamret pucken i nettaket.

Det var fullstendig VIF-dominans i den første perioden. Hjemmelaget vant skuddstatistikken 14-4!

“Punkterte” tidlig i 2. periode

VIF fortsatte der de slapp fra den første perioden, i den andre. To og et halvt minutt ut i perioden sto det 3–0 etter scoring fra Thomas Olsen, som scoret to mot Grüner torsdag. Etter et vedvarende VIF-press inne i sonen til Ringerike fikk Olsen skutt fra fem-seks meter. Pucken gikk rett i mål bak en utspilt Ringerike-målvakt.

– Kampen dør ut litt da. Det ser man på gutta og. Vi spilte ikke helt mot deres mål etter det og skaper ikke så mye. Det som er bra etter 3-0-målet er at vi stenger ned kampen og slipper få sjanser mot oss, sier svensken.

Ringerike kom seg på måltavla etter halvspilt kamp etter scoring av Leonards Rimjans, men spenningen varte bare i fire og et halvt minutt, etter at VIF hadde hatt et par gigantiske muligheter til å score 4–1.

Gammel kjenning med mål

Rasmus Ahlholm fikk æren av å score VIFs fjerde. Ringerike surret det til i egen sone og mistet pucken, og kaptein Martin Røymark fant Ahlholm ute til venstre. Med millimeterpresisjon satte han pucken i mål fra nærmest død vinkel.

Svensken ble for kort tid siden dømt i Østre innlandet tingrett etter taklingen han satte inn på lagkamerat Jacob Lundell Noer på Storhamar-trening i fjor.

Ahlholm ble klar for Oslo-klubben for snaut to uker siden.

– Det er sikkert mange som vil reagere (på overgangen), men det er opp til meg å ta revansje og alt sånt. Jeg hadde det veldig bra da jeg var her i Vålerenga sist, sa Ahlholm til TV 2 da overgangen var et faktum.

Glade for Ahlholm-scoring

Både Olsen og Andersson var glade for å se at Ahlholm tegnet seg på scoringslisten for klubben igjen.

– Det er kult for Rasmus at han scorer. Man ser at han har en stor spilleforståelse. Han er ikke i toppform og har ikke fått trent så mye, men jeg er fornøyd med det han gjorde og viste i dag, sier Andersson.

– Det er veldig positivt at Rasmus scorer. Han skal være med og har blitt hentet inn for å produsere for oss i år, så det er bra at han starter med en gang. At vi får han i gang med en gang er veldig positivt, sier Olsen.

Trekker fram flere

Den tredje perioden gidder vi ikke vie mye tid til. Én Ringerike-utvisning og 12–4 i skudd, men uten mål, var fasit for de siste 20 minuttene. Dermed endte det 4–1 til VIF.

– Thomas (Olsen) fortsetter å score. Han er trygg i spillet sitt og spiller en veldig god kamp. I tillegg må jeg trekke fram Tobias (Breivold) igjen. Han har vært veldig god og vært veldig viktig for oss i de fire siste kampene, sier Andersson.

– Tobias har veldig bra i det siste og holdt oss inne i de fire vi har vunnet på rad. Vi er et bra lag om dagen og veldig samspilte. Det er vanskelig å trekke fram spesifikke spillere i den formen vi er i, supplerer.

Topp motstand til uka

Sparta er neste motstander for Vålerenga til torsdag. To dager senere kommer Storhamar på besøk til Jordal.

– De to gleder oss vi litt ekstra mye til. Vi ser fram mot den neste uken. Motstanden blir tøff, men formen er god, så vi tar med oss momentum til de to kampene, sier Andersson.

– Hva kan vi forvente?

– Sparta blir veldig tøft, Storhamar blir knalltøft. Vi tapte for Storhamar i pre-sesaon og vet at de er veldig gode. Det kommer nok masse folk mot dem og. Jeg håper vi kan gjøre mye av det samme mot Storhamar som vi gjorde mot Stavanger. Da bydde vi på fin hcokey og fremsto veldig strukturerte. Det var nok vår beste kamp så langt, sier Andersson. Mot Oilers vant VIF 4–1.

– I de to kampene får vi testet oss skikkelig. Det blir veldig gøy. Det er de kampene vi må vinne for å være med i toppen over tid. Det blir gøy med to så tøffe kamper etter en god seiersrekke som vi har hatt nå. Vi må ha med oss flyten fra den siste uken, avslutter Olsen.

---

KAMPFAKTA

Eliteserien ishockey lørdag:

Vålerenga – Ringerike 4–1 (2-0, 2-1, 0-0)

Mål:

1. periode: 1–0 (5.54) Sander Thoresen (Mika Partanen, Mathis Olimb), 2–0 (10.59) Filip Lalande (Pontus Finstad, Sebastian Johansen).

2. periode: 3–0 (22.29) Thomas Olsen (Stian Solberg, Villiam Strøm), 3–1 (30.24) Leonards Rimjans (Kim Robin Bjørnstad, Linus Rosdahl), 4–1 (35.02) Rasmus Ahlholm (Martin Røymark).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min., Ringerike 2 x 2 min.

Øvrig kamp lørdag: Stjernen – Stavanger 6-3 (3-0, 2-3, 1-0).

Spilles søndag: Frisk Asker – Grüner, Lillehammer – Manglerud Star, Storhamar – Sparta

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen