Cathinka Tandberg reddet dagen på overtid for Lyn: – Dette fortjente hun

(Lyn - Avaldsnes 2-1). Det lå an til å ebbe ut med en frustrerende poengdeling for Lyn da de møtte Avaldsnes til «hjemmekamp» på Grorud match kunstgress. Men i overtidens siste minutt dukket Cathinka Tandberg opp på rett plass til rett tid.

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen): Emilie Closs og Kamilla Melgård, som var flyttet over som venstrekant, kombinerte før sistnevnte slo inn. Cathinka Tandberg leste innlegget perfekt og stusset ballen akkurat passe til å sprette inn i det lengste hjørnet. Da var 92 av 93 minutter spilt.

Tilbake fra skade

Det var deilig. Kamilla slår et perfekt innlegg, akkurat den typen jeg søker. Så da må jeg være der og jeg trengte bare en liten heading på den, sier matchvinneren til Dagsavisen.

Bestevenninnen Julie Jorde unner henne denne opplevelsen.

– Cathinka har vært litt småskadd og mistet de siste kampene. Hun kommer inn og gjør en veldig god jobb og får den utløsende scoringen på slutten der. Det unner jeg henne. Det var en effektiv scoring med innersvingeren fra Kamilla, sier Jorde til Dagsavisen.

Frustrerende etter pause

Jubelen som brøt ut var det mye energi i. Lyn hadde bygd opp frustrasjon utover i kampen, for etter å ha svidd en rekke muligheter i førsteomgang hevet Avaldsnes seg mange hakk etter pause.

– Dersom det hadde endt uavgjort etter sånn som kampen utviklet seg da hadde det ikke vært mange fornøyde Lyn-spillere i dag, sier Julie Jorde til Dagsavisen, og fortsetter. – Vi har så mye ball og sjanser i førsteomgang. Det er veldig positivt at vi skaper sjanser og viser hva som bor i oss på siste tredel, men vi scorer ikke nok. Men det er ingenting å si på at vi vinner til slutt, sier Jorde.

Spissduoen Jenny Røsholm Olsen og Anna Aahjem kom til store muligheter

Matchvinneren mener John Arne Riises trippelbytte halvveis skape trøbbel for Lyn som virket komfortable i føringen til pause. – Det ble kaos etter pause. De gjør noen bytter som er veldig positivt i deres favør. Totalt sett skaper vi nok til å vinne kampen, men er ikke helt fornøyd heller med førsteomgangen. Og keeperen deres gjør en god kamp, sier Tandberg.

Hun fant veien forbi keeper Siri Ervik til slutt, noe som betyr at Lyn fortsatt topper bunnsluttspillet i Toppserien. – Alltid deilig med tre poeng, sier Tandberg.

Mye ballbesittelse

I motsetning til forrige helg var det langt mindre dramatikk i timene før denne kampen. Ingen skjøter måtte limes sammen i dag og matta på Grorud var godt vannet. I en halvtime holdt Lyn ballen i laget mens Avaldsnes la seg med en backfemmer som prøvde å ligge kompakt. Det ble mye trilling i Lyn-laget i bakre rekker, opp i midtbanen og tilbake.

Avaldsnes prøvde å presse høyt da de klarerte, men Sandra Rød Ask i Lyn-målet ble ikke satt på prøve. Det eneste skuddet fra gjestene kom i siste minutt, langt over mål.

Etter hvert begynte det å sprekke opp i Avaldsnes og da kom også sjansene for Anna Aahjem og Jenny Røsholm Olsen på topp. Aahjem brant alene med keeper før Røsholm Olsen ble stoppet av en god Avaldsnes-keeper i Siri Ervik.

Røsholm Olsens 40. mål

Få minutter senere fikk Røsholm Olsen nesten en identisk mulighet og da lyktes hun. Anna Aahjem fant spissmakkeren med en smart hælpasning, Røsholm Olsen skaffet seg vinkel og fant det lengste hjørnet. Hennes 40. mål for A-laget.

Like etter burdet hun satt sitt 41. helt alene med keeper, avslutningen var ikke dårlig, men Siri Ervik reddet mesterlig med foten. Takket være henne var Avaldsnes fortsatt med i kampen og John Arne Riise gjorde et trippelbytte i pausen.

Ingen av innbytterne hans scoret, men det bidro nok til at Avaldsnes utlignet kort tid etter pause. Kaja Olsen stusset inn et godt slått hjørnespark av Hanna Dahl. Avaldsnes hevet seg mange hakk med Riises justeringer og kampbildet ble mye jevnere av det.

Lyn-trener Tom Stenvoll svarte etter hvert med å sette inn Selma Hernes og Cathinka Tandberg, som begge mistet det forrige oppgjøret mot Kolbotn. Jenny Røsholm Olsen måtte vike for Tandberg selv om hun igjen spilte en god veldig kamp. Hun kunne også sendt Lyn i ledelsen med et skudd som skiftet retning inne i boksen. Det var lenge Lyns beste sjanse i hele andreomgang.

Emilie Closs kom nemlig til en gigantisk sjanse da det gjensto femten minutter. Kamilla Melgård kom til linja og slo inn, keeper ga en retur som Closs blåste over og utenfor fra meget god posisjon. Men nøkkelen for Lyn var å få involvert Melgård på kanten, da blir det som oftest farlig.

Selma Olderheim kom inn i kampens siste ti minutter og Kamilla Melgård ble sendt over på den andre siden. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende. Avaldsnes brukte tid og det lå egentlig ikke et mål i lufta før Melgård fikk tid og rom til å slå inn.

– Akkurat den typen innlegg jeg søker, som Cathinka Tandberg sier. Hun satte hodet til og Siri Ervik, John Arne Riise og resten av Avaldsnes måtte se et sterkt bortepoeng forsvinne i kampens siste minutt.

Med tre poeng lørdag topper Lyn tabellen i Toppseriens bunnsluttspill. Neste oppgjør er i LSK-hallen neste søndag. Hvor hjemmekampen mot Røa spilles senere er ikke avgjort enda.

---

Toppserien sluttspill, runde 3 lørdag:

Lyn – Avaldsnes 2–1 (1–0)

Grorud match kunstgress: 140 tilskuere.

Dommer: Emilie Torkelsen, Bækkelagets SK

Mål: 1–0 Jenny Røsholm Olsen (33), 1–1 Kaja Olsen (49), 2–1 Cathinka Tandberg (90+3)

Gule kort:

Lyn (3-5-2): Sandra Rød Ask – Anna Palm, Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen – Kamilla Melgård, Cornelia Fladberg (Selma Hernes fra 59), Julie Jorde, Kristin Holmen (Selma Olderheim fra 82), Emilie Closs – Jenny Røsholm Olsen (Cathinka Tandberg fra 65), Anna Aahjem.

Spilles søndag: Tromsø – Åsane, Arna-Bjørnar – Røa, Kolbotn – LSK Kvinner.