Innbytteren ble matchvinner i Kåffa-comebacket

(KFUM Oslo – Jerv 2-1). Selv om KFUM brukte hele kampen på å angripe, tok det 89. minutter før den avgjørende scoringen kom.

KFUM ARENA (Dagsavisen): Det var endelig tid for første runde av OBOS-ligaen i 2020. KFUM Oslo tok imot Jerv fra Grimstad på KFUM Arena, og tok ikke akkurat med seg finværet fra Sørlandet til Ekeberg. I overskyet og regnfullt vær på en søkkvåt kunstgressmatte skulle de to lagene møtes. «Kåffa» ventet til sluttminuttene med å sette det avgjørende målet.

I førsteomgang styrte hjemmelaget absolutt alt. Jerv stilte med tre midtstoppere, og startet kampen meget defensivt og strukturert. KFUM holdt ballen i laget i mesteparten av tiden av omgangen. Med klart størst ballbesittelse skapte de også flere gode muligheter. Midtbanespiller og kaptein Stian Sortevik hadde blant annet et skudd i stolpen halvveis i omgangen.

Jerv var knapt over midtbanen, men på en liten luftetur innenfor Kåffas banehalvdel detter ballen like på utsiden av 16-meteren. Der får bortelagets Juan Pablo Pereira Sastre drømmetreff på en halvvolley, via stolpen og inn fra Jerv-debutant Sastre. Dermed tok bortelaget ledelsen mot spillets gang, etter en nydelig scoring. Kåffa klarte ikke holde trykket oppe etter scoringen, selv om de fortsatte å dominere banespillet. Laget fra Grimstad holdt dermed ledelsen til pause.

Det ble ingen endring i kampbildet etter pause. Bortelaget lå lavt og kompakt, mens Kåffa tålmodig forsøkte å finne åpninger i Jervs fembakcslinje. Drøye kvarteret ut i andreomgangen fikk hjemmelaget endelig uttelling. Venstrebacken Fredrik Kristensen Dahl fant David Tavakoli med et perfekt innlegg langs bakken. Spissen var iskald og satte inn Kåffas første scoring for sesongen.

Scoringen ga hjemmelaget en ordentlig boost. Kåffa fortsatte å presse, og Jerv begynte å se slitne ut. Uten å skape de store sjansene hadde hjemmelaget fortsatt mye ball og oste av energi. Likevel manglet det lille ekstra for å sette det avgjørende målet i sluttminuttene, så det ut som. I det 89. minutt fikk innbytter og nykommer Mohammed Mahnin ballen like utenfor 16-meteren. Noe uventet valgte han innlegg fremfor å skyte. På innlegget fant han en annen innbytter, Olav Øby. Øby, som ble klar for Kåffa for fire dager siden, headet ballen utagbart for keeper i det lengste hjørnet. Dermed ble det en drømmeretur som KFUM-spiller for spilleren som kom fra Kristansund.

KFUM Oslo – Jerv 2-1 (0-1)

KFUM Arena: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Diego Campos (31), 1-1 David Tavakoli (57), 2-1 Olav Øby (89).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Håkon Stavrum, KFUM Oslo.

KFUM Oslo (4-3-2-1): Simon Thomas – Dadi Dodou Gaye, Mansour Gueye, Emmanuel Troudart, Fredrik Kristensen Dahl – Daniel Fredheim Holm (Moa Mahnin fra 77.), Stian Sortevik, Håkon Stavrum (Juba Moula fra 90.) – Håkon Hoseth (Fisnik Kastrati fra 59.), Alagie Sanyang (Olav Øby fra 59.) – David Tavakoli (Christopher Lindquist fra 90.).

Jerv (5-4-1): Øystein Øvretveit – Thomas Zernichow, Bjørnar Hove, Akeem Latifu (Jørgen Solli fra 73.), Håkon Suggelia, Iman Mafi – Ole Marius Håbestad, Mathias Wichmann Andersen, Daniel Aase, Diego Campos (Jørgen Myhre fra 88.) – Pibe (Alexander Dang fra 86.).

1. divisjon menn fredag, 1. runde:

Grorud – Lillestrøm 0-1, KFUM Oslo – Jerv 2-1, Sandnes Ulf – Øygarden 4-3, Stjørdals-Blink – Ranheim 2-3, Tromsø – Raufoss 1-0, Ull/Kisa – Strømmen 4-0, Åsane – Sogndal 1-4, HamKam - Kongsvinger 2-3.