I kveld blir det publikumsrekord for VIF Hockey. Men det blir nok mest Stavanger-folk på tribunen

– Denne bakkerekorden blir nok stående.

16.00 nokså droppes pucken i kveldens storoppgjør i norsk hockey: Vålerenga mot Stavanger Oilers. Fjerde mot førsteplass i serien. Den historiske giganten mot den suksessrike oppkomlingen. Oslo mot Stavanger. Alt det der.

Det blir så stappfulle tribuner at du ikke hadde fått dytta flere folk inn i Furuset Forum om du smurte dem inn med nordsjø-olje. 

Men grunnen til at det blir så fullt er fotball. Viking spiller cupfinale på Ullevål søndag. Og veldig mange Stavanger-folk har bestemt seg for å ta oppvarminga i en ishall i Groruddalen. I skrivende stund er alle felt på tribunene utsolgt, unntatt rundt 20 spredte enkeltplasser på familietribunen ... og noen hos hjemmesupporterne i VIF-klanen.

– For oss er dette kjempegøy, sier daglig leder Jon Thore Thorstensen i VIF hockey til Dagsavisen.

Thorstensen virker ikke særlig plaga av at de fleste publikummerne kommer til å skarre på R-ene og ha både svarte og gule supportereffekter.

– Selv om det blir mer Stavanger-folk enn Vålerenga-folk, så er det hyggelig at det kommer folk på kamp, sier han.

Det blir ikke en gang den eneste gangen dette skjer. VIF-hjemmekampen mot Storhamar den 21. desember skal flyttes til Gjøvik. Så også der blir det nok overvekt av bortesuppertere.

– Vi trenger jo penga. Og for spillerne er det gøy at det er fullt, sier han.

Les også: VIF åpnet friskt og ledet lenge. Men ikke til slutt (DA+)

Ny rekord

Vålerenga Hockey sliter med veldig mye skader og tynn spillerstall, i det som (bank i bordet) blir siste sesong i Furuset Forum før den splitter nye Jordal Amfi åpner til starten av neste sesong. Klubben regner med å flytte inn i løpet av sommeren.

Han er overbevist om at det blir ny tilskuerrekord i Furuset Forum i dag. Den gamle er på i overkant av 1700 publikummere, men i dag venter han over 1800. 

– Da er det ny rekord, og den bakkerekorden blir nok stående, sier Thorstensen.

Billettene koster rundt mellom 100 og 250 kroner, så et fullt Forum burde kunne gi inntekter på noen hundre tusen til en slunken Vålerenga-kasse. 

Les også: Twitter-storm, kristendom, gift med missestjerne. MS' nykommer har skapt overskrifter utenfor isen