Sport

Hvor ble de av?

De ble sommerens EM-helter, så ble det stille. I kveld dukker islendingene opp i Kiev.

Island har skiftet landslagssjef, de har fått tilbake gangsynet og de starter i kveld på neste prosjekt, å komme seg til VM i Russland i 2018.

Stoppet i kvartfinalen

Hvordan skal de klare å leve opp til prestasjonen i Frankrike i sommer? Der Englands landslagssjef Roy Hodgson trakk seg umiddelbart etter å ha møtt vulkansjokket. 1-2 for Island i åttedelsfinalen ble Hodgsons exit.

Kommentar: Hodgson gikk av umiddelbart. Island drømmer ikke lengre

Feiret som helter

Det islandske laget ble tatt i mot og feiret i Reykjavik som om de skulle ha vunnet hele mesterskapet. I manges øyne gjorde de også det. Ingen andre lag presterte bedre i forhold til rankingen og sin historiske rolle i internasjonale mesterskap.

Men nå er Lars Lagerbäck tilbake i Sverige, festen er over og assistenten Heimir Hallgrímsson har overtatt ansvaret.

Men han var også høyst delaktig i EM-eventyret og er den av trenerne som har jobbet tettest med landslaget lengst.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Jevn pulje

Kommer Island seg til VM? De er i pulje med Ukraina, Kroatia, Tyrkia, Finland og den ferske nasjonen Kosovo.

Etter åpningskampen mot Ukraina, kommer det to hjemmekamper på Laugurdalsvöllur 6 og 9. oktober. Da er Finland og Tyrkia motstandere.

Vil vise mer ballspill

Dette blir anledningen der det islandskle publikummet kan vise at også de har vokst etter eventyrukene i Frankrike i sommer.

– Vi ønsker å utvikle oss ytterligere, ikke minst vil vi også vise at vi har vårt eget spill med ballen i laget. Det håper vi å kunne vise fram i denne kvalifiseringen, sier veteranen Kari Arnason til fifa.com.

Island har heller aldi deltatt i noe VM-sluttspill, og selv om nåløyet er trangere til VM, har de vist at de kan slå alle de møter. EM stoppet i kvartfinalen med 2-5 for Frankrike.

Mer fra Dagsavisen