Hergeirsson: - Det kjennes ikke godt å være avhengig av andre

Thorir Hergeirsson så håndballjentene gnistre mot Ungarn. Etterpå gnistret han selv over manglende logistikk. Lørdag møtte han mediene i Nancy igjen.

Av Espen Hartvig

NANCY: Den svake kampen mot Tyskland i EM svir fortsatt som bare det for Thorir Hergeirsson. Lørdag forklarte han også hvorfor han gnistret til etter Ungarn-seieren.

– Det er ikke bare opp til oss lenger. Det visste vi etter Romania-kampen. Vi vet at det er en fordel at Ungarn slår Tyskland og at Romania slår Nederland, svarer Hergeirsson på NTBs spørsmål om veien videre og de forskjellige regnestykkene omkring en mulig norsk semifinale.

Han fortsetter. – Det kjennes ikke godt å være avhengig av andre. Det kommer vi i framtiden til å jobbe for å unngå.

– Det er dumt å lene seg på det, og det var heller ikke meningen. Men nå er det slik, sier Hergeirsson på spørsmål fra TV 2 om at det ikke er usannsynlig å få hjelpen Norge trenger.

Irritert på opplegget

Etter kampen mot Ungarn fredag freste Hergeirsson i intervjusonen. Han var mektig irritert over alle intervjuene han måtte gjennom og måten deler av dette ble håndtert på av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

– Det var godt stoff for dere. Det er slik som skjer når systemet er litt stivbeint, sier Hergeirsson om minuttene da han viste fram den iltre islendingen i seg.

Hergeirsson må også følge med på nyhetsbildet. Demonstrasjonene i Frankrike har også påvirket håndball-EM. Lørdagens kamper møtte flyttes til søndag.

Norge møter Nederland og Spania tirsdag og onsdag og må vinne begge kampene for å ha håp om semifinale. (NTB)