Sport

Her er Vålerengas nye «Store Stå»

Ronny Deila ønsker velkommen til Norges største ståtribune.

Bilde 1 av 2

VALLE (Dagsavisen): Nøklene er overlevert, brukstillatelsen er i orden, og mandag hadde Vålerenga sin første offisielle trening i sin nye hule. Uka avsluttes med storslått stadionåpning når kvinnelaget møter Kolbotn lørdag og Deilas menn møter Sarpsborg 08 søndag.

Les også: Jentene trente først på VIFs nye stadion

Plass til 4500

I ly for sønnavinden: Norges nye «Store Stå», offisielt kalt Supportertribunen. Der blir det plass til 4.500 stående og syngende supportere.

– Veldig bra. Ikke en gang på Celtic Park har de så mange ståplasser, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Aperopet: VIF kommer hjem

Større trøkk

Det er Sarpsborg 08 som får gleden av å være gjester når hele stadion fylles for første gang søndag. De over 17.000 plassene er utsolgt.

Etter at nye arenaregler krevde sitteplasser overalt, mener mange supporterkulturen er blitt rammet. Men nå gjøres det grep motsatt.

– Vi må ha seter overalt, men disse er boltet fast på ståtribunen så de kommer ikke i veien. Først ved internasjonale kamper må vi bruke dem og da reduseres tilskuerkapasiteten med 2.000, sier daglig leder for det som offisielt heter Vålerenga kultur- og idrettspark, Stig-Ove Sandnes.

Begrepet «Store Stå» stammer fra Bislett i gamle dager før sitteplassene overtok. Og Bislett er den arenaen Vålerenga har hatt som hjemmebane i flest sesonger. Fra 2000 flyttet de til Ullevaal.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Mye arbeid gjenstår

Under mandagens trening ble den andre storskjermen montert og utenfor stadion vrimler det av anleggsarbeidere som skal få omgivelsene ferdig også. Særlig det store torget på sørsiden av stadion skal bli det store vrimleområdet før kamp. Her blir det masse arrangementer og liv både lørdag og søndag.

For det er første gang 17.000 tilskuere skal sluses inn i dette området.

Ronny Deila merker begeistringen rundt seg, og er selv strålende fornøyd med banen.

– Nå skal vi trene her hver dag og gjøre den til vår. Det moderne kunstgresset er nydelig, men også det trenger litt tid til å feste seg. Vi vil at ballen skal gå så fort som mulig, sier Deila.

Les også: VIF i eget hus etter 104 år

Også for bortesupportere

Også Sarpsborgs supportere får anledning til å stå. Et eget felt med ståplasser er reservert på tribunen på motsatt side av Supportertribunen. Også den seksjonen blir fylt opp søndag.

Les også: Enda en storkamp på VIFs nye stadion

Mer fra Dagsavisen