Sport

Gullrekka stoppet av denne trioen

Når noen først skulle slå de norske jentene, syns alle det var flott at det ble Charlotte Kalla.

FALUN (Dagsavisen): Charlotte Kalla har flere ganger vært i Oslo og bodd hjemme hos Marit Bjørgen og trent sammen med henne og Therese Johaug.

Sånn sett kan man si at de også har en liten aksje i Charlotte Kallas første individuelle VM-gull.

– Jeg syns det var artig at Kalla vant – og det på hjemmebane. Jeg vet sjøl hvor stort det er å vinne et VM-gull på hjemmebane, sier Marit Bjørgen og tenker på de fire gullene hun vant under VM i Holmenkollen i 2011.

– Jeg syns det er utrolig stort at Kalla vant. Jeg unner henne denne seieren, og hun virket sprek, men jeg kan love dere at jeg ikke er to minutter dårligere, sier Therese Johaug.

– Dette er en drøm som er blitt til virkelighet – å vinne VM på min favorittdistanse og her i Sverige, stråler gullvinner Kalla.

– Jeg var nervøs og kom ikke tidlig nok til stadion. Der var det en fantastisk stemning, men jeg prøvde å være rolig. Og det svenske smøreteamet gjorde en fantastisk jobb med skiene mine, stråler hun videre.

At Charlotte Kalla vant, kom ikke som noen bombe. Men at de amerikanske jentene Jessica Diggins og Caitlin Gregg tok de to andre medaljene ville gitt rekordutbetaling på oddsen.

Så strålte de da like mye som den svenske gullvinneren.

– Dette var «so crazy cool», sier Jessica Diggins.

Mer fra Dagsavisen