Sport

Grorud overbeviste i hissig generalprøve mot Skeid

(Grorud - Skeid 2-0). Tenningsnivået var så høyt at trenerne måtte roe ned spillerne i pausen. Men Grorud viste en mye høyere kvalitet enn Skeid en uke før seriestart i 2. divisjon.

Bilde 1 av 3

ÅRVOLL KUNSTGRESS (Dagsavisen): At det er mye spenning mellom Grorud og Skeid har vært åpenbart for dem som har fulgt disse lagene, men i treningskampen lørdag ble det såpass heftig at trenerne måtte ta en prat med dommer og spillere i pausen.

- Skulle vi få noe ut av denne kampen måtte temperaturen roes ned. Det var tross alt en treningskamp. Mange av spillerne hadde altfor høyt tenningsnivå, blant dem vår egen Mesut Can, sa Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen.

Mye prestisje

Han fikk se et Grorudlag som var langt mer aggressive og direkte i spillestilen enn hans eget Skeidlag som framsto som svært tamme uten kraft framover.

For Grorud-trener Eirik Kjønø var det en oppløftende kamp, men også han reagerte på at det ble i heftigste laget før pause.

- Ja, det er mye prestisje mellom disse to lagene, slik har det alltid vært, sier Kjønø til Dagsavisen.

Og det ble selvsagt enda hetere da tre sentrale Grorud-spillere gikk til Skeid foran denne sesongen (Mesut Can, Mohammed Mahnin og Kevin Mankowitz (sistnevnte er skadet og spilte ikke).

Det ble særlig hett mellom Mesut Can og Groruds nye kaptein for året, Faysal Ahmed. Tre ganger før pause lå Mesut Can nede og vred seg til Ahmeds store frustrasjon.

Men den fotballen som ble spilt var det Grorud som sto for. De hadde større tempo i pasningsspillet, større bevegelse foran ballfører og varierte presset. Skeid kjørte seg stort sett fast mot et kontat Grorud-forsvar.

Kunne vunnet større

Ali Iqbal skjøt Grorud i ledelsen etter en snaut kvarter på et knallhardt skudd fra spiss vinkel. Iqbal er ny spiller i klubben som kommer fra Bærum, men er oppvokst i Groruddalen.

Like kontant var det da Fredrick Pettersen smalt inn 2-0 fra 17 meter etter en times spill. Scoringen kom på en retur etter at et frispark fra 50 meter (!) gikk i stanga bak en Skeid-keeper (Adrian Møller) som sto for langt ute. Pettersen kom til Grorud fra Vålerenga i høstsesongen i fjor.

Vi endte på 7-2 i målsjanser til Grorud.

Etter at tenningsnivået ble et tema i pause, var det mindre aggressivt etter pause. Men Skeids Kim Skogsrud måtte i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort.

- Spill ballen, de har gitt opp, skrek Grorud-treneren til sine spillere i sluttminuttene.

- Jeg hadde ikke noe engasjement på sidelinja. Slik som dette kan vi ikke se ut, sa Tom Nordlie.

Mistet spillere, har bedre lag

Disse lagene er ikke i samme 2. divisjonsavdeling i år, og det er kanskje like greit. Men Grorud ser spennende ut før de starter med en vrien bortekamp mot Hønefoss søndag om en uke.

- Vi har mistet gode enkeltspillere, men som lag er vi bedre i år enn i fjor, sier Eirik Kjønø, som er ny hovedtrener etter Rolf Teigen. Fjorårets kaptein Morten Andre Slorby har lagt opp, men er nå inne i trenerapparatet.

Kjelsås var mannsterke til stede for å se hva Skeid hadde å by på en uke før seriestarten på Grefsen stadion. Kjelsås slo forøvrig Skeid 2-1 i treningskamp i påskeuka. Og etter denne kampen å dømme må de være klare favoritter.

Skeid fikk også sin toppscorer David Tavakoli skadet tidlig i kampen og er usikker til seriestart. Les mer om det her: Skeids toppscorer kan være ute med brudd

KAMPFAKTA

Treningskamp lørdag:

Grorud - Skeid 2-0 (1-0)

Årvoll kunstgressbane: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1-0 Ali Iqbal (14), 2-0 Fredrick Pettersen (60).

Rødt kort: Tom Skogsrud. Skeid.

-

Mer fra Dagsavisen