Molde med magisk vending mot Brann: – Akkurat slik vi skal se ut

(Brann - Molde 1-3=. Brann var lenge best på hjemmebane søndag, men så våknet Molde og snudde kampen på hodet i løpet av tolv minutter. Gjestene vant til slutt 3-1.

Brann hadde med seier overtatt tabelltoppen i Eliteserien, men et effektivt Molde-lag ville det annerledes. Molde slo dermed tilbake etter nederlaget for Sarpsborg sist runde, mens Brann gikk på sitt første tap på åtte kamper.

Fredrik Pallesen Knudsen sendte Brann i ledelsen før pause, men etter hvilen snudde det helt. Kristian Eriksen utlignet etter en times spill, før Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad sørget for at det sto 3-1 tolv minutter senere. De to siste målene kom med bare to minutters mellomrom.

En stor opptur

– Det her er akkurat slik vi skal se ut. Det er så jævla deilig innstilling på gutta. Vi viser passion og blør for drakta. Nå begynner vi å få folk tilbake fra skade. Det er jævla deilig, beklager for språket, sa Eriksen til TV 2.

– Vi må grave for å få fram spillet vårt, og det synes jeg vi viser i dag, fortsatte han.

Molde har slitt noe i sesongstarten, men søndagens seier gjør at det skiller tre poeng opp til serieleder Bodø/Glimt. Nordlendingene har imidlertid én kamp mindre spilt. Opp til Brann på tredjeplass skiller det bare ett poeng.

– Kanskje var vi vitne til et ti minutters veiskille i sesongen til Molde, lanserte TV 2 -ekspert Simen Stamsø-Møller etter Hestads scoring.

Brann tar imot Kristiansund førstkommende onsdag. Molde møter Viking i siste seriekamp før sommerpausen.

Utrolig bom

Etter 25 minutter kunne Felix Horn Myhre på mange måter prise seg lykkelig for at Bård Finne var i offsideposisjon da han på pasning fra Finne bommet på helt åpent mål.

Men ti minutter senere kunne Brann juble for ledelse. Knudsen raget høyest på Niklas Castros hjørnespark og stanget ballen i nettet. I etterkant skapte Brann flere farlige muligheter, men det ble med ettmålsledelse til pause.

I pauseintervjuet med TV 2 var Molde-trener Erling Moe tydelig på at hans lag måtte endre på noen ting, men Brann fortsatte å skape sjanser i annen omgang. Så skulle momentumet snu.

Kjempeskudd

Etter en time ble en dødball til mål for gjestene. Casper Øyvann headet ballen i stolpen før Eriksen dukket opp på returen og scoret. Bare minutter senere var Molde frempå igjen, og Brann-keeper Mathias Dyngeland leverte to gode redninger på avslutninger fra Fredrik Gulbrandsen.

Med 25 minutter igjen var Molde-keeper Albert Posiadala og Branns Castro involvert i en duell som endte med en hard trøkk for begge. Like etterpå tok gjestene ledelsen da Eikrem fikk ballen på snaut 20 meter.

Kapteinen vendte seg raskt rundt og fyrte av med venstrefoten. Ballen gikk helt ut i stolperota og ga ikke Dyngeland en sjanse. Bare to minutter senere ble vondt til verre for vertene. Hestad fikk ballen umarkert inne i feltet og banket den i nettmaskene.

---

Eliteserien menn søndag:

Brann – Molde 1-3 (1-0)

Brann stadion: 16.317 tilskuere.

Mål: 1-0 Fredrik Pallesen Knudsen (36), 1-1 Kristian Eriksen (60), 1-2 Magnus Wolff Eikrem (70), 1-3 Eirik Hestad (72).

Dommer: Espen Eskås.

Gult kort: Niklas Castro, Sivert Heltne Nilsen, Brann, Isak Amundsen, Valdemar Lund, Molde.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen (Thore Pedersen fra 45.), Ruben Kristiansen (Joachim Soltvedt fra 81.) – Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Sander Kartum fra 85.), Bård Finne, Niklas Castro (Aune Heggebø fra 81.).

Molde (3-2-3-2): Albert Posiadala – Isak Amundsen, Casper Øyvann (Anders Hagelskjær fra 73.), Eirik Haugan (Valdemar Lund fra 58.) – Halldor Stenevik, Mathias Fjørtoft Løvik – Kristian Eriksen, Emil Breivik (Martin Linnes fra 81.), Markus Kaasa (Eirik Hestad fra 58.) – Magnus Wolff Eikrem (Mats Møller Dæhli fra 73.), Fredrik Gulbrandsen.

Øvrige resultater: Haugesund – Sandefjord 2-1, Odd – Lillestrøm 2-1, Rosenborg – Kristiansund 2-1, Sarpsborg – Strømsgodset 1-3, Viking - HamKam 3-0.

Spilt lørdag: Fredrikstad – Tromsø 0-0.

Spilt fredag: Bodø/Glimt – KFUM Oslo 2-2.