Fotball

Champions League-finale i 2026 spilles på Ullevaal – Klaveness jubler

Kvinnenes mesterligafinale i fotball i 2026 er lagt til Ullevaal stadion. Det har styret i Det europeiske fotballforbundet bestemt.

Beslutningen ble tatt på et styremøte onsdag.

– Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, legger hun til.

NFF har også tidligere søkt om å få arrangere finalen, uten å få den tildelt.

Folkefest

Klaveness jubler over at valget nå falt på Norge.

– En ting er selvfølgelig den store folkefesten dette vil skape i Oslo by og på Ullevaal stadion, men det aller viktigste er hvordan en slik kamp vil skape drømmer og motivasjon for alle fotballjenter og klubbene som får oppleve en slik kamp på nært hold, sier hun.

Fotballpresidenten peker på at det har vært mange norske spillere i mesterligafinalen de siste årene, blant dem Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen.

– Jeg håper virkelig noen norske lag og investorer blir trigget av dette og setter som mål å konkurrere om en plass i denne finalen på Ullevaal, sier Klaveness.

Oslo kommune har vært en støttespiller bak NFFs søknad til Uefa.

– Vi ønsker flere internasjonale idrettsarrangementer til Oslo, så det er helt fantastisk at vi nå får selveste Champions League-finalen til byen. Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg.

Finale i Budapest

Champions League-finalen for menn i 2026 er lagt til Budapest. I 2027 er tanke å legge oppgjøret til Milano, men den beslutningen er skjøvet på fordi det er knyttet usikkerhet rundt fremtiden til San Siro.

Den ikoniske arenaen, formelt kjent som Stadio Giuseppe Meazza, har vært truet av riving i en lengre periode. Milan og Inter Milan ser etter andre muligheter.

Avgjørelsen om tildeling av finalen i 2027 tas endelig på et Uefa-møte i september.

Les også: Konfirmasjonstiden: – Barn kaller hverandre «First Price» og «Hennes & Mauritz»-unger

Les også: Kalle Moene: – Venstresida bør forenkle velferdsstaten (+)

Les også: Hun ga landets overfylte skittentøykurver et ansikt (+)

Mer fra Dagsavisen