Fotball

West Ham bekrefter: Moyes ferdig som manager etter sesongen

David Moyes fortsetter ikke som manager for Premier League-klubben West Ham etter inneværende sesong.

Det bekrefter London-klubben mandag.

Moyes forlate klubben ved det som omtales som «gjensidig samtykke» når kontrakten hans utløper i sommer.

Moyes har ledet West Ham i fire og et halvt år. I løpet av denne tiden ledet han blant annet klubben til seier i conferenceligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden FA-cuptriumfen i 1980.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og jeg vil takke styret for å ha gitt meg muligheten til å lede denne flotte klubben, sier Moyes.

– På vegne av alle i West Ham vil jeg sende vår oppriktige takk og takknemlighet til David for bidraget han har gitt til fotballklubben i løpet av sin tid som manager, sier styreleder David Sullivan.

Suksess

Han legger til:

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen.

West Ham opplyser at ved å komme med kunngjøringen nå, vil Moyes få den hyllesten han fortjener fra West Ham-supporterne på tampen av sesongen.

Siste hjemmekamp er mot Luton lørdag.

Lopetegui inn

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham. Han skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene.

57-åringen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolves i August i fjor. Lopetegui har tidligere ledet Real Madrid og det spanske landslaget.

Han vant europaligaen med Sevilla i 2020.

West Ham har slitt tungt sportslig den siste tiden. Søndag ble det et stygt 0-5-tap for Chelsea.


Mer fra Dagsavisen