Kontroversielle VAR-avgjørelser da Arsenal vant igjen – legger press på Manchester City

(Arsenal - Bournemouth 3-0). En billig straffe og en annullering ble avgjørende da Arsenal slo Bournemouth 3-0 lørdag. London-klubben henger fortsatt med i tittelkampen i Premier League.

Seieren holder Arsenal oppe på tabelltopp med fire poeng ned til andreplassen. Manchester City har likevel to kamper til gode på London-klubben og er stadig det førende laget i tittelkampen.

Seieren kom imidlertid ikke uten kontroverser. To VAR-avgjørelser ble avgjørende for resultatet, og begge ble dømt i favør hjemmelaget.

Den første kom fem minutter før hvilen da dommeren pekte på ellevemetersmerket etter at Kai Havertz gikk over ende i boksen.

Hvorvidt dommeren hadde rett i sin avgjørelse, var imidlertid ikke sikkert. Havertz var så vidt i kontakt med Bournemouth-keeper Mark Travers før han gikk i bakken, men VAR bekreftet dommerens avgjørelse, og Bukayo Saka sendte keeperen feil vei fra elleve meter.

– Lot de den stå? Det er faktisk ikke til å tro, skriver fotballekspert Kasper Wikestad på X.

Doblet

Bournemouth spilte seg inn i oppgjøret etter hvilen og var nære å utligne, men ballen ville ikke innenfor stolpene. Da kunne isteden Leandro Trossard doble drøye 20 minutter før full tid.

Gjestene så ut til å redusere like etterpå, men dommeren blåste istedenfor Arsenal-frispark. Nok en gang viste reprisene at kontakten i feltet var minimal, men VAR bekreftet dommerens avgjørelse denne gangen også.

Like før slutt la Declan Rice på til 3-0 fra spiss vinkel.

Rekord

Bournemouth har vist svært gode takter den siste tiden og er i ferd med å notere sin beste sesong i Premier League noensinne. Seieren over Brighton søndag sendte dem opp på 48 poeng, som er to poeng mer enn det de satt igjen med etter 2016/17-sesongen. Da endte de på niendeplass.

Arsenal har igjen Manchester United (b) og Everton (h) i de to siste kampene av sesongen.

Manchester City skal på sin side møte Wolverhampton (h) senere lørdag, før de møter Fulham (b), Tottenham (b) og West Ham (h) i sesonginnspurten.