Gnistrende Messi herjet i ny Inter Miami-seier – topper fortsatt tabellen

Lionel Messi scoret to ganger og plusset på med en målgivende pasning da Inter Miami slo Nashville 3-1 i Major League Soccer lørdag.

Seieren betyr at Miami-klubben, som har David Beckham på eiersiden, beholder plassen på toppen av tabellen i den østlige avdelingen i Major League Soccer.

I lørdagens kamp måtte riktignok Messi og lagkameratene tåle en tidlig nesestyver da forsvarsspilleren Franco Negri scoret selvmål etter kun to minutter.

Gerardo Martinos mannskap har dermed spilt 11 kamper på rad uten å holde nullen, og vondt kunne blitt verre da Nashvilles Josh Bauer traff tverrliggeren tre minutter senere.

I stedet utlignet Messi da Luis Suárez tok rollen som servitør i det 11. minutt. To minutter deretter utnyttet Messi slurvete forsvarsspill fra Nashville, men skuddet som fulgte gikk utenfor stolpen.

Alt Miami skapte i lørdagens kamp hadde Messi en finger med i spillet rundt.

Seks minutter før pause scoret Messis tidligere Barcelona-lagkamerat Sergio Busquets sitt første mål i MLS. Messi slo innlegget som Busquets omsatte i scoring med et fint hodestøt ved nærmeste stolpe.

Ni minutter før slutt punkterte Miami kampen da brasilianskfødte og unge Leonardo Afonso ble felt i god posisjon. Messi satte straffen i mål. Scoringen var argentinerens niende på like mange kamper i alle konkurranser denne sesongen for Miami.

Miami har nå samlet 18 poeng på de første 10 kampene i MLS.

– Det er betydelig mer enn i fjor på dette tidspunktet. Vi skal prøve å samle poeng nå, slik at andre del av sesongen ikke blir like krevende og dramatisk som i fjor, sa trener Martino.