Bizets Tottenham videre til FA-cupfinalen – møter Naalsunds United

Celin Bizet og Tottenham møter Lisa Naalsunds Manchester United i FA-cupfinalen etter at de vant sine respektive semifinaler søndag.

Begge lagene vant 2-1 over henholdsvis Leicester og Chelsea.

Finske Jutta Rantala sendte Leicester i ledelsen i det 12. minuttet med en drømmescoring fra kanten av 16-meteren.

Bizet ble byttet ut til fordel for Martha Thomas etter 57 minutter spill. Den norske landslagsvingen maktet ikke å sette sitt preg på kampen med verken mål eller målgivende.

Det gjorde imidlertid Jessica Naz, som utlignet for Tottenham med bare sju minutter igjen av ordinær tid.

Lagene var like gode etter 90 minutter, og avgjørelsen kom ikke før langt ut i ekstraomgangene. I det 118. minuttet satte innbytter Thomas inn 2-1 og sendte dermed Tottenham videre til FA-cupfinalen.

Der møter Bizet og co. Lisa Naalsunds Manchester United etter at de vant 2-1 over Guro Reitens Chelsea.

Lucia Garcia Cordoba sendte rødtrøyene i ledelsen i kampens første spilleminutt, før Rachel Williams doblet 22 minutter senere.

Fire minutter på overtid av første omgang reduserte Lauren James for Chelsea, men det fikk lite å si da det ble kampens siste mål.

Både Naalsund og Reiten startet kampen for sine respektive lag, men sistnevnte ble byttet ut etter 70 minutter.

Chelsea har vunnet turneringen tre år på rad. I fjorårets finale sikret Sam Kerr 1-0-seier mot Manchester United.