Inter Miami tapte i Messis startcomeback – ute av mestercupen

At Lionel Messi var tilbake i startoppstillingen var det eneste Inter Miami-fansen hadde å glede seg over i kampen mot Monterrey fra Mexico.

Inter Miami tapte 1-3 i Mexico (2-5 sammenlagt) og er ute av mestercupen i Concacaf-regionen. Tapet gjør at de heller ikke får være med i det neste klubb-VM.

Mål av Brandon Vazquez, German Berterame og Jesús Gallardo sikret avansement for laget fra Latin-Amerika.

Lionel Messi har vært hamstringskadd siden 13. mars, og han kom inn som innbytter i kampen mot Colorado Raptors i Major League Soccer forrige serierunde.

Lionel Messi spilte hele kampen mot Monterrey, men kunne ikke hindre kvartfinaletapet. Hans beste sjanse kom 25 minutter ut i 1. omgang, men skuddet gikk over fra rundt 15 meters hold.

Med seier 2-0 ville Inter Miami ha tatt seg til semifinalen og kamp mot MLS-mesterne Columbus Crew. Nå blir det semifinale mellom Columbus Crew og Monterrey. I den andre semifinalen blir det et helmexicansk oppgjør mellom Pachuca og Club Mexico.

Lag fra Mexico har dominert denne cupen siden Guadalajara løftet pokalen første gang i 1962. Siden har lag fra Mexico vunnet Concacafs mestercup 38 ganger.