Molde holder på tabelltoppen etter knepen seier borte mot HamKam

(HamKam - Molde 0-1). Molde har fått en solid start på sesongen og tok tilbake tabelltoppen fra Bodø/Glimt med 1-0-seieren borte over HamKam i Eliteserien.

I fjor etter to serierunde hadde Molde ennå ikke vunnet en eneste kamp.

Molde startet med 4-0 over Strømsgodset, men fikk spissen Fredrik Gulbrandsen skadd i kampen. Han sliter med en muskelskade og er ute i ubestemt tid. Han var savnet på Briskeby, men da sto stopperen Anders Hagelskjær fram og avgjorde kampen med et langskudd mot slutten av 1. omgang.

HamKam klarte bare 1-1 etter en sen utligning fra KFUM på bortebane i serieåpningen. Denne gangen kom det avgjørende målet mot slutten av 1. omgang.

– Jeg er fornøyd med de første 40 minuttene. Vi ble litt for lave de siste minuttene og ble straffet for det, sa HamKam-trener Jacob Michelsen til TV 2.

Stor HamKam-sjanse

Det var Molde som hadde mest ball, men sjansestatistikken var jevnere. Oliver Kjærgaard hadde HamKams farligste mulighet etter 20 minutter. Skuddet hans ble derimot litt for løst, og Jacob Karlstrøm fikk slått til corner. Den etterfølgende corneren reddet Martin Linnes på streken.

Etter 25 minutter fikk den tidligere Kamma-spilleren Kristian Eriksen ballen fra en motstander innenfor 16 meteren, men volleyskuddet gikk rett på målvakten.

Mot slutten av 1. omgang hadde Magnus Wolff Eikrem en kjempesjanse til å sende Molde i ledelsen, men Marcus Sandberg sto for en mirakuløs dobbeltredning. Kort etter traff Hagelskjær med et lavt venstrebeinsskudd fra distanse og utenfor Sandbergs rekkevidde til 1-0.

Mellomfornøyd

Molde-treneren Erling Moe var bare sånn passe fornøyd etter 1. omgang. Etter kampen var han fornøyd med at alle poengene ble med hjem.

– Disse krigeseirene smaker også godt. De er flinke til å få oss ut av rytme her. Vi står godt defensivt i luften, men vi skal vinne kampen ut fra sjansene som er skapt. En godkjent kamp av oss. Godt å kunne dra hjem med tre poeng, sa Moe til TV 2.

Eriksen fikk en ny mulighet etter 66 minutter da han kom alene med Sandberg, men målvakten klarte å redde. Returen misset Eikrem.

Hjemmelaget satte inn en form for sluttspurt, men det ble aldri helt farlig foran motstanderens mål.

HamKam-spilleren Archange Defringan Mondous «Akillas» plutselige bortgang i februar ble markert med ett minutt stillhet foran kampen.

---

Eliteserien, runde 2

HamKam – Molde 0-1 (0-1)

3822 tilskuere

Mål: 0-1 Anders Hagelskjær (45).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Martin Linnes, Anders Hagelskjær, Molde.

HamKam (3-4-2-1): Marcus Sandberg – Brynjar Ingi Bjarnason, Luc Mares, John Olav Norheim – Snorre Strand Nilsen, William Kurtovic, Kristian Onsrud (Tore Sørås fra 57.), Vegard Kongsro – Moses Mawa, Oliver Kjærgaard (Niklas Ødegård fra 57.) – Pål Alexander Kirkevold (Henrik Udahl fra 81.).

Molde (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Casper Øyvann, Anders Hagelskjær, Isak Amundsen – Martin Linnes, Mathias Fjørtoft Løvik – Eirik Hestad (Alwande Roaldsøy fra 87.), Mats Møller Dæhli, Emil Breivik (Johan Bakke fra 60.) – Kristian Eriksen, Magnus Wolff Eikrem (Aaron Samuel fra 75.).

Runde 2: Kristiansund – KFUM Oslo 1-1, HamKam – Molde 0-1, Haugesund – Lillestrøm 0-2, Sarpsborg – Odd 0-1, Strømsgodset – Rosenborg 1-0.