Haaland scoret to etter ni timer lang CL-tørke

Erling Braut Haaland fikk inn sine to første mesterligascoringer på seks kamper da Manchester City vant 3-1 borte mot Young Boys.

Den første kom på straffe halvveis ut i andre omgang og stoppet en 543 minutter lang Haaland-tørke i den gjeveste europacupen.

Der hadde ikke jærbuen scoret siden kvartfinalereturen mot Bayern München i april. Fem målløse Champions League-kamper fulgte før ventetiden tok slutt i den sjette.

På tampen dunket Haaland resolutt 3-1 i krysset. I alt står han med 37 scoringer på 33 CL-oppgjør. Tolv av dem kom på Citys ferd mot trofeet sist sesong.

Straffen i Bern kom som en konsekvens av Young Boys-kaptein Mohamed Camaras stempling på Rodri. Et ikke spesielt godt skudd gikk inn selv om keeper Anthony Racioppi var på ballen.

Frekk lobb

Manuel Akanji fikset 0-1 få minutter etter hvilen. I sitt eget hjemland var sveitseren framme på en retur og scoret enkelt, men kun fire minutter senere var lagene like langt. Meschak Elia curlet ballen over City-keeper Ederson etter en heftig kontring.

– En så frekk, elegant og presis lobb. Den daler ned i hjørnet, utbrøt TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Manchester City brukte litt tid på å komme i gang på kunstgresset i Bern. Etter en halvspilt omgang traff Haaland dårlig og skjøt til side for lengste stolpe. Den forspilte sjansen fikk ham til å slå frustrert i bakken.

Like etter kom Jérémy Doku til en stor mulighet, men Racioppi avverget med en enhåndsredning. Med beinet stoppet burvokteren også Rodris farlige forsøk rett før pause.

Farlige kontringer

De engelske storfavorittene så i tillegg en ball bli reddet på strek etter fomlete Racioppi-spill. Motsatt vei ble Sandro Lauper spilt gjennom, men en svak ballberøring gjorde at Nathan Aké rakk fram og ryddet opp til corner.

– Det er faren hvis City sovner. For en sjanse det var til Young Boys etter en kontring, sa tidligere England-manager Glenn Hoddle under direktesendingen til TNT Sports.

Hjemmelagets overgangsspill ga City trøbbel flere ganger også i 2.-omgangen. Utligningen skjedde da de lyseblå sto ukritisk høyt i banen.

Scoringen til Haaland kom på et tidspunkt da Manchester City strevde tungt. Senere kom Julián Álvarez inn og la ballen umiddelbart i nettet, men VAR slo ned på en hands i det oppbyggende spillet.

Manchester City har full pott (ni poeng) etter tre puljekamper. Søndag skal de regjerende trippelmesterne til Old Trafford for å spille derby mot Manchester United.

RB Leipzig ser ut til å følge City til cupspillet. Tyskerne slo Røde Stjerne 3-1 i egen stue og har seks poeng hittil. Sistnevnte og Young Boys står med ett poeng.