20-åring glitret i Barcelonas sliteseier

Et kraftskudd fra Fermin López (20) avgjorde da Barcelona slo Sjakhtar Donetsk 2-1 i mesterligaen. De ukrainske gjestene ga favoritten trøbbel etter pause.

Seieren var Barcelonas tredje på like mange forsøk i høstens puljespill, men det endte ikke like komfortabelt som 1.-omgangen antydet.

Ferrán Torres ordnet ledermålet etter en snau halvtime. Det gjorde han på en ball López rett før hadde skutt i stolpen og ut. Angriperen med fortid i Manchester City står med fem mål på åtte Barcelona-kamper i Champions League.

Med det er Torres tidenes raskeste Barcelona-spanjol til å klare et slikt antall på så kort tid, melder Opta.

López doblet til 2-0 i det 38. minutt. Unggutten brukte kraft og sendte ballen hardt bak en sjanseløs Dmitro Riznyk i Sjakhtar-buret.

Barcelona hadde lenge god kontroll, men fikk det mer stritt etter at Georgij Sudakov pent satte inn 1-2-reduseringen. Den kom på en strålende kontring etter en drøy time. Vertene slurvet mer enn tidligere i kampen, men det fikk ingen konsekvenser.

Belgiske Royal Antwerp tar imot portugisiske Porto hjemme i Belgia i gruppe Hs andre kamp onsdag. Den starter klokken 21.00.