Norge fikk stryk av Italia i U21-landslagets EM-kvalifisering

Italia ble et par nummer for store og slo Norge 2-0 i EM-kvalifiseringen i fotball for U21-landslag tirsdag kveld.

Norge hadde vunnet tre strake seirer etter at Jan Peder Jalland kom inn som trener, og kom direkte fra Østerrike der de snudde til 2-1 i treningskamp etter to sene mål for fire dager siden.

Da scoret Wigans Thelo Aasgaard på et frispark sju minutter før full tid og Lasse Nordås på overtid to sene mål for Norge i 2. omgang.

I eplebyen Bolzano i Sør-Tyrol ble det langt tøffere for Jallands menn, og det ble ingen snuoperasjon.

24 minutter var spilt da Italia tok ledelsen. Først ga Isak Hansen-Aarøen fra seg ballen umotivert rundt 30 meter fra eget mål, deretter var Halvor Opsahl uheldig i et forsøk på å stanse et skuddforsøk, og plutselig lå veien åpen for Italias Tomasso Baldanzi. Empoli-spissen kunne upresset sette ballen i mål langs bakken bak Norges keeper Magnus Sjøeng.

Norge ga fra seg ballen på egen halvdel en rekke ganger før pause, og det var fortjent at Italia ledet etter de første 45 minuttene.

Tøff start

Norge fikk en grusom start på 2. omgang. Omtrent rett fra avspark fant målscorer Baldanzi spissmakker Francesco Esposito, og sistnevnte bredsidet ballen i mål fra rundt ti meters hold.

Etter det hadde Italia god kontroll i et kvarters tid, og det norske laget var tilnærmet ufarlig framover lenge. Helt til det 64. minutt. Da dro Manchester Uniteds 19-åring Isak Hansen-Aarøen seg nydelig inn i feltet med et ekte dribleraid, men avslutningen hans gikk like utenfor via et italiensk bein og italienske keeperfingre.

Det norske laget hevet seg ut i 2. omgang og kom seg høyere opp i banen, men uten at det ble scoring som resultat.

Stillhet

Norge hadde åpnet EM-kvalifiseringen med to strake 7-0-seirer mot San Marino og Latvia. Til tross for den gode starten tåler ikke Norge altfor mange tap om de skal ta seg til sluttspillet i Slovenia om knappe to år.

Dit kommer kommer de ni gruppevinnerne og de tre beste toerne, mens de øvrige gruppetoerne må ut i omspill om de tre siste plassene.

Norge slo Italia 1-0 i gruppespillet i sommerens EM-sluttspill i Romania.

Før kampstart var det ett minutts stillhet til minne om de to svenske ofrene som ble skutt og drept under terrorangrepet i Brussel mandag kveld.