Brighton slo United etter VAR-drama – Mac Allister matchvinner ni minutter på overtid

Manchester United misbrukte en mulighet til å klatre opp til 3.-plass på tabellen i Premier League. Torsdag tapte de 0-1 mot Brighton etter overtidsscoring.

Ballen traff hånden til Luke Shaw i 16-meteren fem minutter på overtid. Hoveddommer benyttet seg av VAR før han dømte straffespark. Det satte Alexis Mac Allister i mål.

Brighton klatret til 6.-plass med 55 poeng. Det er fire poeng opp til Liverpool på plassen over, men Brighton har to kamper mindre spilt. Manchester United er på 4.-plass med 63 poeng, to bak Newcastle på 3.-plass. Ned til Liverpool skiller fire poeng.

Allerede etter litt over minuttet vant United ballen på vertenes halvdel og kombinerte seg framover i banen. Antonys avslutning gikk imidlertid like til side for mål.

To minutter senere brøt Kaoru Mitoma ballen utenfor Uniteds 16-meter og kom alene med keeper, men David de Gea stanset skuddet med hodet.

Det bølget fram og tilbake for begge lag før pause. Mitoma og Marcus Rashford var stadig et uromoment ute på venstresiden til Brighton, men klarte aldri å omsette sjanser i mål.

Det gjenstår fem kamper av PL-sesongen for Manchester United, mens Brighton har seks ligakamper igjen. West Ham på bortebane er neste motstander for «de røde djevlene», mens Brighton får besøk av nedrykkstruede Everton