Moi og Southampton alene i bunnen, Leeds og West Ham uavgjort

Mohamed Elyounoussi og hans lagkamerater i Southampton sliter tungt i Premier League. Onsdag ble det 0-1-tap hjemme i bunnoppgjøret mot Nottingham Forest.

For vertene var kampen en anledning til å løfte seg fra sisteplassen, men i stedet var det gjestene som med en etterlengtet borteseier klatret over nedrykksstreken. Southampton så de tre nærmeste tabellnaboene ta poeng onsdag kveld.

West Ham så ut til å vinne på dagen da klubbens deleier og styreformann David Gold døde, men måtte nøye seg med uavgjort. «Hammers» vendte til 2-1-ledelse borte mot Leeds, men Rodrigo utlignet til 2-2 for hjemmelaget, og West Ham-keeper Lukasz Fabianski måtte berge gjestene med et par kjemperedninger på tampen.

Nestjumbo Wolverhampton ledet også borte mot Aston Villa, men måtte nøye seg med 1-1 etter at Danny Ings utlignet i det 78. minutt. «Ulvene» hadde ledet siden det 12. minutt, da Daniel Podence scoret.

Begge lag kunne trengt tre poeng i bunnstriden, men de fikk iallfall ett hver og skapte luke til Southampton.

Forsvarsbrøler

En grov forsvarsfeil banet vei for Nottingham Forests ledermål i det 27. minutt i Southampton. Lyanco rotet med ballen, gled og spilte en håpløs pasning i retning av Mohammed Salisu. Brennan Johnson var våken, kom mellom og stormet mot mål. Han kunne ha avsluttet selv, men sentret i stedet til Taiwo Awoniyi, som banket ballen i nettaket.

Premier Leagues dårligste bortelag hadde bare en scoring på fremmed gress før onsdagens kamp, og ingen i de seks foregående bortekampene.

Southampton maktet ikke å slå tilbake og har nå tapt de fire første seriekampene under Nathan Jones. Totalt er tapsrekken i Premier League på sju kamper. Laget har tatt bare 6 av 27 mulige poeng hjemme på St. Mary’s.

Moi spilte hele kampen for hjemmelaget.

Hedret Gold

Før kampen i Leeds ble West Ham-deleier David Gold hedret. Han døde onsdag etter et kort sykeleie, 86 år gammel. På hans plass på tribunen lå en blomsterbukett.

Wilfried Gnonto ga Leeds ledelsen, men Lucas Paquetá utlignet på en VAR-straffe, før Gianluca Scamacca utnyttet en fæl feilpasning fra Brenden Aaronson og ga West Ham 2-1-ledelse.

Rodrigos 2-2-mål sørget for at lagene fikk ett poeng hver. På tampen hadde begge lag store sjanser til å avgjøre, uten å lykkes.

Før Aston Villas hjemmekamp mot Wolverhampton viste Argentina-keeper Emiliano Martinez fram VM-gullmedaljen og trofeet han fikk som VMs beste keeper, til stor jubel. Da kampen startet, gikk det mindre enn et kvarter før han måtte tåle et baklengsmål.

Da hadde han allerede vært på en bærtur og blitt reddet av Ezri Konsas redning på strek.

Premier League menn onsdag, 19. runde:

Aston Villa – Wolverhampton 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Daniel Podence (12), 1-1 Danny Ings (78).

Crystal Palace – Tottenham 0-4 (0-0)

Mål: 0-1 Harry Kane (48), 0-2 Kane (53), 0-3 Matt Doherty (68), 0-4 Son Heung-min (73).

Leeds United – West Ham 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Wilfried Gnonto (28), 1-1 Lucas Paquetá (str. 45), 1-2 Gianluca Scamacca (46), 2-2 Rodrigo (70).

Southampton – Nottingham Forest 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Taiwo Awoniyi (27).

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Southampton.