Fotball

KFUM-tap i Bergen – falt på tabellen og får tøffere kvalik

(Brann - KFUM Oslo 4-1). KFUM yppet seg mot Brann og ledet 1-0, men tapte 4-1. Det, kombinert med at Start slo Ranheim, gjør at KFUM blir nummer fire i OBOS-ligaen før kvaliken.


Jørgen Isnes sine disipler gjorde en god figur mot den overlegne seriemesteren, men måtte reise slukøret hjem fra Bergen med null poeng.

Dessverre for KFUM sin del vant Start over Ranheim, som gjør at Start går forbi KFUM når samtlige 30 kamper ferdigspilt. KFUM blir nummer fire.

– 4. plass gir oss hjemmekamp først og det er selvfølgelig godt. Vinner vi den, skal vi møte Start borte. Den er fullt mulig å vinne. 4. plass gjør at vi kan få en kamp hver uke og slipper å vente i 14 dager, som er bra for oss, sier Isnes.

– Uansett var 3. plass målet før vi dro til Bergen. Derfor er jeg skuffa, men vi griner ikke. Det har vært en fantastisk sesong til nå.

Det gjør at KFUM skal i aksjon på Intility (må brukes som hjemmebane) tirsdag 8. november mot vinneren av kampen mellom 5. og 6. plass. Det er Sandnes Ulf og Kongsvinger som møtes i det oppgjøret.

Hvis KFUM vinner den, venter Start på Sør-Arena. Seier der og laget som blir nummer 14 i Eliteserien står mellom et eventuelt opprykk til Eliteserien.

Begge lag begynte kampen i hundre under dagens oppgjør på Brann stadion

Jørgen Isnes var en fattet mann etter kampen

– For å slå Brann må man ha en topp dag. Det hadde vi ikke, men likevel lever det helt inn, til vi åpner oss helt på slutten, sier han.

– Det var surt med baklengsmål rett før pause og et par baklengs mot slutten som er alt for enkle å skulle inn på dette nivået. Vi fikk en referanse på hva neste nivå er, sier han.

Fartsfylt åpning

Begge lag kom ut i 100 på Brann Stadion lørdag. Brann var farlig frempå etter bare ti sekunder, men KFUM slapp med skrekken.

Og det var gjestene som skulle ta ledelsen etter 14 minutter. Johannes Nunez slo en herlig stikker gjennom til Petter Dahl, som hadde lurt offsidefellen. Unggutten, som har vært et skikkelig stjerneskudd for KFUM denne sesongen, var iskald alene med Mathias Dyngeland og la ballen mellom beina på målvakten. Dermed tok gjestene ledelsen på Brann Stadion. Det har ikke skjedd ofte denne sesongen!

Gjestene var i himmelen i tre minutter, for etter 17 minutter var lagene like langt. Og selvfølgelig måtte det være en kjenning av Oslo-fotballen i Felix Horn Myhre som utlignet. Niklas Castro, en annen Oslo-kjenning med en fortid i Vålerenga, slo inn i boks fra venstre. Fredrik Dahl og Aune Heggebø havnet i en duell som Dahl vant. Dessverre for KFUM havnet ballen i beina på Horn Myhre, som takket og bukket og bredsidet ballen enkelt i mål fra åtte-ti meter.

Halvtimen var passert da Brann fikk en stor mulighet til å gå opp til 2–1. Frederik Børsting fikk ball av Heggebø og klemte til fra distanse. Jonas Brauti var ute i full strekk og hindret scoring med en lekker redning.

Utenom de tre hendelsene skjedde det ikke all verden de første 45 minuttene. KFUM forsvarte seg bra og prøvde å spille ball når de hadde den. Brann var best og skapte mest, og på overtid av den første omgangen var kampen snudd.

Og hvem andre enn tidligere Ullern- og VIF-spiller Horn Myhre? Niklas Wassberg fikk ball inne i boks og fant en umarkert Horn Myhre. Han banket ballen på vakkert vis kontant i mål fra 15–16 meter. Dermed gikk Brann i garderoben etter den første omgangen med 2–1.

Kamp om ballen på Brann stadion

Brann-dominans etter pause

Brann var det førende laget innledningsvis i den andre omgangen og skapte flere gode muligheter når timen var passert.

Først var det David Wolfe etter 61 minutter som fikk skutt fra distanse, men Brauti vartet nok en gang opp med en lekker redning. To minutter senere var Brauti igjen på alerten, denne gang da Myhre skjøt fra kloss hold i boks. En sterk reaksjonsredning hindret 1–3.

Brann fikk to store muligheter til ved Ole Didrik Blomberg og Wolfe like før slutt, men først på overtid kom de neste målene, og da kom det både ett og to i favør hjemmelaget.

Først slo Bård Finne en corner som fant hodet på banens minstemann i Castro, som fikk stå umarkert i KFUMs boks og enkelt heade inn 3–1.

Og som om ikke det var nok økte Finne til 4–1 på overtid av overtiden. KFUM tømte seg fremover og fikk unngjelde for det. Blomberg fant Finne, som var kald alene med Brauti og satte inn sitt 16. seriemål denne sesongen. Det var også det siste som skjedde i oppgjøret.

Det gjorde at KFUM tapte 1–4.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Brann – KFUM Oslo 4–1 (2–1)

12 859 tilskuere.

Mål: 0–1 Petter Nosakhare Dahl (13), 1–1 Felix Horn Myhre (16), 2–1 Myhre (45), 3–1 Niklas Castro (89), 4–1 Bård Finne (90).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Lagene:

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe – Felix Horn Myhre, Mathias Rasmussen (Vegard Leikvoll Moberg fra 79.), Niklas Jensen Wassberg (Kasper Skaanes fra 68.) – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 61.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 61.), Niklas Castro.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Jørgen Hammer, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Keivan Ghaedamini (Ayoub Aleesami fra 64.), Simen Hestnes (Remi-André Svindland fra 64.), Tore André Sørås (Håkon Stavrum fra 73.), Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl (Filip Delaveris fra 64.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Robin Rasch fra 54.), Moussa Njie.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: