Fotball

Tysklands trener: – Vi vokser av dette

Tysklands landslagssjef Martina Voss-Tecklenburg lover at laget hennes vil komme enda sterkere tilbake etter å ha gitt England knallhard kamp om EM-tittelen.

– Vi var veldig nær, men England sto imot presset, og jeg gratulerer dem. Vi er veldig lei oss fordi vi tapte, men vi er inne i en prosess, og vi lærte at vi trenger enda litt til. Vi vokser av kamper som denne, sa hun.

– Vi har måttet håndtere mange tilbakeslag, som å miste Alexandra Popp (skadeforfall under oppvarmingen) og Klara Bühl (koronasmitte). Særlig Alex ville satt i gang noe, men slik ble det ikke.

Landslagssjefen røpet at Popp merket skaden under trening lørdag.

– Hun fikk problemer mot slutten av treningen. Vi prøvde alt for å få henne klar. I morges så det litt bedre ut, men avgjørelsen måtte være hennes. Jeg stolte på henne 1000 prosent, og hun sa at hun ikke kunne løpe eller skyte ordentlig, sa Voss-Tecklenburg.

– Det gir meg enda større respekt for henne at hun avstår fra finalen.

Kritisk

Landslagssjefen var svært kritisk til at VAR ikke grep inn og ga Tyskland straffe da ballen var borti hånden til England-kaptein Leah Williamson i første omgang.

Popp var både lagkaptein og toppscorer med seks mål i turneringen, men en muskelskade satte henne utenfor. Svenja Huth overtok på kort varsel kapteinsbindet.

– Vi ga alt i 120 minutter og lot oss ikke knekke av 0-1-målet, men vi fikk ikke belønningen vi ønsket. Vi må bearbeide skuffelsen, men vi er stolte av å ha beveget så mange mennesker, sa Huth.

Inspirert

Det var ikke mange som regnet med det tyske laget før EM, men det vant mange beundrere.

– Lidenskapen, entusiasmen og lagånden inspirerte meg. De var enestående på og utenfor banen, sa mennenes landslagssjef Hansi Flick.

– Det var synd at de ikke kronet prestasjonen med tittelen, men de kan se tilbake på EM med stolthet.

Mer fra Dagsavisen