Trikkeligaen

Surt baklengsmål ga ny Grorud-nedtur mot Mjøndalen

GRORUD – MJØNDALEN 0-1 (0-0): Grorud leverte en brukbar kamp hjemme mot Mjøndalen, men et håpløst baklengsmål, og en tam offensiv andreomgang sørget for nok et tap.

Grorud Arctic Match (Dagsavisen): To lag I dårlig form møttes til dyst på Grorud mandag. Hverken Mjøndalen eller Grorud har vært i spesielt godt slag, og førsteomgangen ga et tydelig svar på hvorfor.

For begge lag hadde nok av muligheter til å score. Mjøndalen hadde tre store muligheter i løpet av de første sju minuttene, der Grorud-keeper Simen Lillevik sto fram, og reddet alle tre.

– Vi starter veldig dårlig. Mjøndalen har vel tre gode muligheter til å score, og bør score. Etter det har vi nesten ikke sjanser imot, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Etter dette var Grorud, ved Bjørn Martin Kristensen, farlig frampå med to skudd fra 17 meter. Begge gangene ble det gitt retur, og på det første forsøket var Nikolai Hristov svært nære å sette returen i mål. Også Fabian Østigård Ness fikk testa gjestenes keeper da han dro til fra langt, og skrått hold, ute til venstre, etter en kanonpasning fra Preben Mankowitz. Skuddet ble så vidt slått over tverrliggeren, og på det påfølgende hjørnesparket fikk faktisk Grorud dytta ballen over streken, men scoringen ble annullert for hands.

– Det er dessverre er riktig. Det er hands, men vi setter i hvert fall ballen i mål. Vi er nære en del ganger i førsteomgang. Andreomgang skaper vi for lite. Det er klart det er et håpløst mål vi slipper inn. I den situasjonen vi er i så er det den verste typen av mål du kan slippe inn. Det er nesten bedre å bli spilt fullstendig ut. Det blir symptomatisk for der du står, sier Gjønnes Nilsen.

Saken fortsetter under bildet.

Simen Lillevik leverte flere strålende redninger, men måtte til slutt se en ball gå inn i bak seg. Det var nok til at Grorud sto igjen uten poeng etter mandagens kamp mot Mjøndalen.

Baklengsmål, og rødt kort

For etter en innholdsrik, men målløs førsteomgang, ble det egentlig det stikk motsatte etter pause. Nesten ingen sjanser, men én scoring.

Seks minutter etter pause gjorde gjestene to bytter – den ene var Meinhard Olsen. Kampen ble satt i gang igjen med en femmeter fra gjestene, og en liten stuss seinere var Olsen aleine med Lillevik, og gjorde ingen feil.

Grorud sleit med å komme til muligheter etter dette, og da Peder Meen Johansen, som fikk sin første kamp fra start i 1. divisjon, ble utvist halvannet minutt før slutt, så det vanskelig ut. Gjønnes Nilsen hadde gjort noen forandringer på laget. I tillegg til Meen Johansen, starta også Vetle Skåttun på høyre backplass. Begge to fikk godkjent av treneren.

– Peder og Vetle får muligheten, og det handler om at når vi ikke har tatt poeng, så må vi gi folk muligheten som har fortjent det over tid. Begge hadde et bra innhopp sist. Vetle var god i dag, men måtte ut med migrene. Peder spiller sin første kamp fra start i OBOS-ligaen. Jeg syns egentlig han spiller en god kamp. Han får rødt kort, men det er en unggutt som må lære. Det er hans første kamp fra start i OBOS-ligaen, i en knalltøff situasjon, og han går utpå der og spiller med selvtillit, og trøkker på, forklarer Gjønnes.

– Det handler om å se folk

Grorud skaffet seg et par hjørnespark, uten at det ble ordentlig farlig. Dermed ble det sesongens niende tap.

– Hvordan er det i garderoben, nå er vel det meste sagt?

– I dag er det tungt. Det har vært mye sinne, og frustrasjon mange ganger. I dag er det ganske stille, sier en trist Gjønnes Nilsen, som er klar på hva som nå gjelder:

– Det handler om å se folk. Det er mennesker som har det tøft, så vi må se hverandre, støtte hverandre, og bygge hverandre opp, selv om det blir vanskeligere og vanskeligere når du taper fotballkamper. Men vi må skape selvtillit, og en tro på at vi er gode nok, for det mener jeg kampene viser. Vi har nivået inne, i dag er bunnivået vårt ganske høyt, men så kommer det et par situasjoner der vi ikke er i nærheten.

– Er det noen som ser deg da, tar vare på deg?

– Er det on, eller off the record nå, spør Grorud-treneren med et lite smil, før han fortsetter alvorlig:

– Det er klart fotballtreneryrket er et yrke der du står ansvarlig for det vi holder på med. Det er mitt ansvar at vi presterer, og vi må prestere bedre.

Saken fortsetter under bildet.

Grorud-kaptein Preben Mankowitz var langt nede etter kampen, som nok en gang endte med tap.

Mener de er gode nok

Grorud-sjefen virker fremdeles å ha trua på at Grorud kan redde plassen i 1. divisjon også denne gangen. Nå gleder han seg over at programmet ikke er like tett framover, slik at de kan få jobba grundig med det som må rettes på.

– Jeg har tro på den spillergruppa, og dette trenerteamet. Jeg føler vi ser progresjon også. Nå kommer det heldigvis en uke mellom kampene, så da får vi bruke ukene godt på å bli bedre på konkrete ting, og så må det bli seier.

– Og med en seier, så kan det kanskje løsne litt ordentlig for dere?

– Vi lever i det håpet, og jeg har tro på det fordi jeg vet hva som skjer med de spillerne her inne når de er i flyt. Men det er vanskelig å si så mye om det når vi ikke har vunnet noen av de første 15, men kommer seieren vil det løsne. Men vi må vinne, og det handler om vår kvalitet.

Grorud møter Fredrikstad borte i neste runde. Deretter venter KFUM hjemme på Grorud.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Grorud – Mjøndalen 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Meinhard Olsen (55).

Dommer: Martin Berg, Hunstad.

Gult kort: Peder Meen Johansen, Glenn André Harviken, Saadiq Elmi, Grorud, Ole Amund Sveen, Mjøndalen.

Rødt kort: Peder Meen Johansen (88), Grorud.

Lagene:

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik – Peder Meen Johansen, Geirald Meyer, Shola Akinyemi (Glenn André Harviken fra 63.), Fabian Østigård Ness – Sindre Osestad (Mikal Berg Kvinge fra 83.), Kevin Mankowitz, Vetle Skåttun (Fredrik Carson Pedersen fra 61.), Nikolai Hristov – Bjørn Martin Kristensen (Josias Furaha fra 83.), Didrik Sereba (Saadiq Elmi fra 73.).

Mjøndalen (4-2-3-1): Thomas Kinn – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Ole Amund Sveen, Joackim Olsen Solberg (Sivert Øverby fra 55.) – Simon Appiah, Isaac Twum (Daniel Skare fra 85.) – Martin Rønning Ovenstad, Brinder Singh (Herman Kleppa fra 85.), Matias Belli Moldskred (Meinhard Olsen fra 55.) – Benjamin Stokke (Sander Sverre Henriksen Bratvold fra 85.).

---






Mer fra Dagsavisen