Fotball

Serie A ga mersmak for Østigård: – En liga som passer meg veldig bra

Leo Skiri Østigård er på noen få måneder blitt en norsk forsvarsyndling. Ferden kan ta ham til Napoli i løpet av sommeren.

Etter tre A-landskamper (alle i år) står han med tre seirer, 270 minutter på banen og bare ett baklengsmål (mot Sverige).

Østigård var en ettertraktet mann under intervjuseansen på Ullevaal stadion tirsdag før oppgjøret mot Slovenia torsdag.

Han er linket til en kontrakt med Napoli, blant annet via overgangsjournalisten Fabrizio Romano. Han skrev om saken natt til tirsdag. Brighton eier Østigård og skal være i forhandlinger med Napoli.

– Jeg har ikke tenkt altfor mye på det. Nå er det fokus på disse kampene (med Norge), og så får Jim (Solbakken, agent) ta seg av det. Når noe er konkret og klart, kan han kontakte meg. Akkurat nå er ingenting helt klart, og jeg vet ikke så mye, sier Østigård til NTB om koblingen til storklubben i Sør-Italia.

Østigård spilte fire måneder på lån i Genoa. Der ble det nedrykk fra Serie A.

– Det har selvfølgelig vært veldig lærerikt. Det er en god liga, og jeg har møtt mange gode spillere og gode lag. Jeg har alltid likt å forsvare min egen boks og først og fremst være forsvarsspiller. Så får du utviklet deg på mange andre måter også. Det er en liga som passer meg veldig bra, sier han om Italia-opplevelsen.

Norge topper gruppen i Uefas nasjonsliga. Står det seg slik etter at siste kamp er spilt, vil det gi det norske laget plass på seedingsnivå to i EM-kvalifiseringen.

Mer fra Dagsavisen