Fotball

Ny seier og stadig fremgang gleder VIF-sjefen: – Vi blir bedre og bedre

(Vålerenga - Røa 3-0). Vålerenga hadde full kontroll hjemme mot Røa og ga seg ikke før det sto 3-0. Dermed er VIF ett av tre lag som fortsatt er ubeseiret i Toppserien.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Sammen med Rosenborg og Brann er Vålerenga nå de to eneste lagene som har vunnet de tre første kampene denne sesongen, ettersom Rosenborg slo Kolbotn og Brann slo topplaget LSK Kvinner. Alle de tre lagene står med ni poeng, men det er Brann som leder serien med bedre målforskjell enn både RBK og VIF.

Vålerenga er nummer tre med 8-1 i målforskjell etter 2-0 over Stabæk, 3-1 over Lyn og nå 3-0 over Røa. Søndag gjorde de jobben i hjemmeoppgjøret på Intility Arena mot Røa, uten å imponerende nevneverdig. Rikke Nygard, Agnete Nielsen og Runa Lillegård scoret målene for VIF.

– Vi har fått den starten vi har jobbet for å få. Vi har sakt at vi skal jakte på Brann og Rosenborg denne sesongen, og nå har vi kommet oss godt i gang. Topplagene skal få merke at VIF vil være med i teten, sier Vålerengas trener Nils Lexerød til Dagsavisen etter seieren.

Røa må vente på poengene

Han fortsetter:

– Vi blir bedre og bedre. Jeg er fornøyd med seier og tre poeng mot Røa. Vi spiller periodevis veldig bra, periodevis ikke fullt så bra. Men alt i alt er vi solide og vinner fortjent. Jeg er godt fornøyd med at vi har god uttelling på sjansene våre. Jeg synes vi fremdeles kan skape flere store målsjanser ut ifra ballinnhavet, men uttellingen vår er god, sier han videre.

– Jeg er fornøyd med egen kamp. Som angriper er det deilig å score mål og ha assist. Men jeg synes vi alle spiller en bra kamp. Det var deilig med tre poeng, sier Nielsen, som hadde 1+1 i protokollen.

For Røa sin del kunne de ikke fått en verre start i Toppserien. Etter tre kamper er null poeng og 2-9 i målforskjell status.

– Det er selvfølgelig kjedelig å tape, men jeg følte vi spilte bra. Vi hadde overtaket til tider og det er mye bra fra oss, men de skal – og er – et bedre lag enn oss, sier Røa-keeper Hildegunn Sævik.

– Vi har ikke fått ut potensialet vårt helt enda. Det vi har gjort på trening har ikke vist seg på kamp enda, men det kommer seg. Vi har hatt tøff motstand og (Brann og VIF), men jeg synes denne mot Vålerenga er den vi kan være mest fornøyde med. Vi ser hvor lista ligger mot tøff motstand. Vi må klare å holde ut hele kampen og ikke slippe oss ned. Vi mister litt energi utover i kampen. Det må vi klare å unngå fremover, sier målvakten.

Røa kunne ledet

I det som var en fartsfylt og spennende 1. omgang var det Røa som skapte kampens første mulighet, etter åtte minutter. Dejan Stefanovic mistet ball på egen halvdel, og Birgitte Bjørlykhaug forserte fremover med ballen. Hun fant Sarah Suphellen, som skjøt fra distanse. Forsøket fra Røa-kapteinen smalt i stolpen og ut.

Lexerød var skuffet med starten og gjorde et formasjonsgrep som endret det meste.

– Vi kommer ikke noe godt ut. Jeg valgte å snu trioen på midten etter en svak start. Vi kom med en dyp playmaker og to indreløpere, men jeg valgte å endre til to balanserendeog en playmaker. Da fikk vi tak på kampen med en gang, og derfra og ut var vi bedre enn Røa, sier Lexerød.

Under kampen.

Offsidemål og scoring

20 minutter var spilt da Vålerenga, som startet svakt, trodde at de hadde tatt ledelsen. Olaug Tvedten slo et frispark inn i boksen som var perfekt vektet og som fant pannebrasken til Ingibjörg Sigurdardottir. Hun headet ballen i mål, men scoringen ble vinket av for offside.

Og tre minutter senere var det smått utrolig at det ikke sto 1-0 til VIF. Først ble Janni Thomsen sitt skuddforsøk på lekkert vis stoppet av Hildegunn Sævik, før Elise Thorsnes prøvde å hælflikke ballen i mål på returen. Ballen traff tverrliggeren, før målvakt Sævik kunne plukke ballen og roe ned.

Røa klarte å stå imot et hardt VIF-press frem til det var spilt 41 minutter. Rikke Nygård fikk plutselig litt tid og rom til å fyre fra distanse. Sekunder senere lå ballen i vinkelen på lekkert vis til 1-0 til Vålerenga. Det var også stillingen til pause.

Rolig 2. omgang og lekker scoring

Ni minutter ut i 2. omgang sto det 2-0 til Vålerenga. Sævik måtte gi retur etter et skudd fra distanse fra Thea Bjelde. Fra kloss hold hadde dermed Agnete Nielsen få problemer med å sette ballen i det åpne målet. Da så det langt tøffere ut for Røa.

Kampen roet seg betraktelig etter 2-0-målet til Nielsen etter 54 minutter, og det skjedde lite den neste halvtimen. 3-0 ble scoret fire minutter før full tid da Agnete Nielsen stakk gjennom Runa Lillegård. Innbytteren var iskald alene med Sævik og la ballen til venstre, i mål.

Det ble også sluttresultatet.

– Vi har mye å bygge på, men vi gjør også mye bra. Vi har blitt bedre og bedre fra første kamp, så jeg tror alle gleder seg til de neste kampene, sier Nielsen.

På spørsmål om Lexerød vil trekke frem noen spesielle etter seieren, bruker han betenkningstid.

– Tja, det er et godt spørsmål... Det er flere som gjør en bra kamp. Mest gledelig er det å se spillere som Rikke og Agnete, som får belønning for det de har gjort tidligere med mål og målgivende. Det er gledelig.

– I tillegg er det veldig gledelig at vi holder nullen. Jeg er fornøyd med at vi fremstår så solide. De skremmer oss i starten med skuddet i metallet, men over tid nå har vi hatt et solid forsvarsspill. Alle de tre stopperne våre var solide i samtlige 90.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

KAMPFAKTA

Vålerenga – Røa 3-0 (1-0)

Intility arena: 336 tilskuere.

Mål: 1-0 Rikke Nygard (40), 2-0 Agnete Nielsen (53), 3-0 Runa Lillegård (85).

Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh, Nordstrand.

Gult kort: Vilde Fjelldal, Røa.

Vålerenga (3-4-1-2): Guro Pettersen – Malin Sunde, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir – Janni Thomsen (Ylinn Tennebø fra 89.), Rikke Nygard, Dejana Stefanovic, Thea Bjelde (Mari Nyhagen fra 89.) – Olaug Tvedten (Stine Brekken fra 84.) – Elise Thorsnes (Runa Lillegård fra 72.), Agnete Nielsen.

Røa (4-3-3): Hildegunn Sævik – Frida Lyshoel, Synne Vatshelle Raa, Synne Masdal, Rakel Renolen (Mia Svendsen fra 60.) – Cassandra Bogere (Oline Fuglem fra 45.), Mia Huse (Julie Bruusgaard fra 89.), Sarah Suphellen – Vilde Fjelldal (Solveig Engås fra 89.), Birgitte Bjørlykhaug, Tuva Espås (Malene Alfredsen fra 75.).

Øvrige kamper søndag:

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 0-3, LSK Kvinner – Brann 0-1, Stabæk – Lyn 1-1. Senere kampstart: Rosenborg – Kolbotn (16.00).


Mer fra Dagsavisen