trikkeligaen

Et ekte Oslo-drama verdig. Utligning seks minutter på overtid

(KFUM Oslo - Grorud 2-2). Glosene haglet og sinnet sprutet da KFUM ulignet mer enn fem minutter på overtid i årets første byderby.

EKEBERG (Dagsavisen): Dommer hadde lagt til fem minutter og Grorud-spillerne mente tida var ute. Men KFUM fikk en corner til og det sto 95,40 på kampuret da Jørgen Hammer fikk banket inn utligningen.

Minuttet før hadde Grorud kommet to mot to på en kontring, men valgte å avslutte altfor tidlig. Hadde de holdt ballen i det angrepet, kunne Grorud fått med seg alle poengene i en svært severdig åpningskamp.

Hvis dette blir standarden i Oslo-duellene i OBOS-ligaen, går vi en morsom vår og sommer i møte.

Mye fornyelse

Lagene har hatt ganske forskjellig oppkjøring ettersom KFUM har vært involvert i cupen, mens Grorud har bygget seg gradvis opp.

Begge lag har måttet fornye seg mye. Det største hullet etterlater Oscar Aga seg i Grorud, toppscoreren som leverte 24 scoringer i fjor.

Påminnelsen om det fikk vi da Grorud skapte kampens første sjanse etter et herlig raid av midtbanedynamoen Sindre Osestad. Men avslutningen fra Groruds nye spiss, Didrik Sereba (fjorårets toppscorer i Asker), ble klarert til corner.

Før det hadde KFUMs nyeste spiller, Moussa Njie, styrt et skudd over.

Da var vi i gang!

Sjanser i begge ender

Didrik Sereba fikk en ny stor sjanse etter at Fabian Ness hadde levert et dribleraid. Men skuddet gikk rett i KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti.

Sesongens første seriescoring på KFUM Arena kom etter kampens til da beste angrep. Simen Hestnes tok det lange løpet ned til dødlinja, han fant Dodi Gaye som sendte ballen videre til KFUMs nye angrepsspiller fra Frigg, Petter Nosakhare Dahl. Han avsluttet kontant opp i nettaket.

Da satte KFUM inn et visst trykk, men glemte forsvarsmarkeringer da Grorud fikk en corner.

Preben Mankowitz slo en lav ball inn i feltet, den fikk sprette i ro og mak til bakre stolpe der midtstopper Geirald Meyer var på plass og fikk en enkel jobb med å skyve inn utligningen.

Og rett før pause viste Grorud sin aggressivitet og KFUM sin manglende markering igjen. Preben Mankowitz fikk legge upresset inn fra høyre, Nikolai Hristov headet fra tre meter, men keeper Brauti leverte en refleksredning. Men returen gikk rett på hodet til Hristov som kunne heade ballen inn i tomt mål.

Nikolai Hristov så lenge ut til å bli matchvinner på Ekeberg.

Høy temperatur

Petter Nosakhare Dahl scoret sesongens første mål på KFUM arena.

Lagene gikk til pause til tonene av La det swinge, og det var i grunnen en grei oppsummering av en morsom og innholdsrik omgang.

Temperaturen steg etter pause da KFUM faktisk skjønte at de kunne tape kampen. Det ble gått til hardere i duellene og Kåffa-trener Jørgen Isnes tømte etter hvert innbytterbenken.

KFUM styrte mer av spillet, men Groruds kontringsstyrke fikk vi flere eksempler på. Nikolai Hristov kom seg helt fri, men ble løpt opp av Aaron Kiil Olsen som leverte kampens raskeste sprint.

Så krasjet målscorer Petter Dahl med Grorud-keeper Simen Lillevik og det kom nesten til håndgemeng på den fredelige arenaen.

Før det hadde innbytter Robin Rasch skutt i hånda til Hassan Yusuf, og KFUM mente de ble snytt for straffespark. Dette levde!

KFUM banket inn innlegg, men Groruds Geirald Meyer sto fra som kampens kjempe og vant vel 150 hodedueller. Groruds nye kepeer fra Strømmen, Simen Lillevik, leverte to fantastiske redninger og sto fram som Groruds matchvinner.

Grorud-keeper Simen Lillevik var fryktelig irritert da KFUM satte inn 2-2, på overtid i søndagens seriepremiere.

Groruds Thomas Elsebutangen ble revet ned på en kontring da han kunne få fri bane, men Robin Rasch fikk “bare” gult kort for forseelsen.

I stedet la han corneren etter 95 og et halvt minutt som den sene innbytter Jørgen Hammer fikk banket i nettet.

Gleden var eksplosiv, kranglingen også. Men ett poeng til begge lag.

---

1. divisjon menn, 1. runde søndag:

KFUM Oslo – Grorud 2–2 (1–2)

KFUM Arena, Ekeberg: 874 tilskuere.

Mål: 1–0 Petter Nosakhare Dahl (22), 1–1 Geirald Meyer (29), 1–2 Nikolai Hristov (44), 2–2 Jørgen Hammer (90+6).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Fredrik Kristensen Dahl, Robin Rasch, KFUM Oslo, Hassan Yusuf, Grorud.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Aaron Kiil Olsen, Momodou Lion Njie (Jørgen Hammer fra 67.), Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Moa Mahnin (Robin Rasch fra 56.), Simen Hestnes, Keivan Ghaedamini (Tore André Sørås fra 83.) – Petter Nosakhare Dahl (Remi-André Svindland fra 68.), Johannes Hummelvoll Nuñez, Moussa Njie.

Grorud (3-2-3-2): Simen Lillevik – Shola Akinyemi (Glenn André Harviken fra 78.), Geirald Meyer, Henrik Bredeli – Fredrik Carson Pedersen, Fabian Østigård Ness – Sindre Osestad (Vetle Skåttun fra 86.), Hassan Yusuf, Preben Mankowitz (Saadiq Elmi fra 78.) – Didrik Sereba (Bjørn Martin Kristensen fra 87.), Nikolai Hristov (Thomas Elsebutangen fra 70.).

Øvrig kamp søndag: Ranheim – Brann 0–4.