Elyounoussi-mål bidro til etterlengtet seier: – På tide at vi vant

Mohamed Elyounoussi scoret åpningsmålet i en ellevill kamp mellom Southampton og West Ham i Premier League søndag. Nordmannens lag seiret til slutt med 3-2.

«Moi» ga bortelaget ledelsen etter åtte minutter med et presist treff. Nordmannen fikk ballen på 16-meteren og rappet til med et lavt skudd som suste inn i nettet bak West Ham-keeper Lukasz Fabianski.

– Det var på tide at vi vant. Vi har jobbet veldig hardt de siste ukene. I annen omgang tok West Ham litt over og var det beste laget i omtrent 20 minutter. Fraser (Forster) i målet var fantastisk i dag, så all ære til han og de andre, sa Elyounoussi etter kampen ifølge BBC.

Seieren var Southamptons første siden 5. november. Da ble Aston Villa beseiret med 1-0.

Elyounoussi og nordmannen er nummer 14 på Premier League-tabellen.

– Vi ser ikke på tabellen for øyeblikket, vi fokuserer bare på trening og neste kamp, og neste kamp er om mindre enn 48 timer, så vi må bare gå hjem og restituere, sa nordmannen.

Tett program

Allerede tirsdag venter neste oppgave i Premier League for Southampton. Da er et formsterkt Tottenham motstander på hjemmebane.

Elyounoussi håper han og lagkameratene kan bygge videre på søndagens Boxing Day-seier der.

– Det er en tøff kamp å komme hit og spille mot West Ham på deres hjemmebane, fastslo nordmannen ifølge BBC.

West Ham slet med å skape stort i første omgang søndag og gjorde to bytter halvveis i kampen. Inn kom blant andre Michail Antonio, som var usikker til kampen ettersom kona hadde fått korona, men spissen kunne vise til negative koronatester og fikk spille.

Det betalte seg med scoring like etter pause. Med kun tre minutter på banen stanget Antonio inn 1-1.

Straffespark

Det ble langt ifra det siste målet på London Stadium. Southampton gikk opp til 2-1 etter at James Ward-Prowse var sikker fra straffemerket etter 61 minutters spill. Armando Broja ble felt av en klønete Craig Dawson og etter VAR-sjekk fikk Southampton straffespark.

Saïd Benrahma utlignet til 2-2 like etter utligningen til Ward-Prowse, men så satte Jan Bednarek inn 3-2 etter en dødball. Det ble også sluttresultatet.

West Ham er nummer seks i Premier League etter søndagens juletap.