City best i ny målfest mot Leicester tross nesten-opphenting

Premier League-leder Manchester City holdt på å gi bort en 4-0-ledelse, men slo Leicester 6-3 i søndagens Boxing Day-oppgjør i engelsk fotball.

Mannskapet til Pep Guardiola stormer dermed videre og legger press på konkurrentene i kampen om ligatittelen. Serietoer Liverpool fikk sin 2. juledagskamp mot Leeds utsatt på grunn av koronasmitte og er nå seks poeng bak de lyseblå.

Søndag pangstartet City og scoret fire ganger før pause. I annen omgang startet Leicester det som en stund minnet om en snuoperasjon. Tre raske scoringer ga ny spenning.

5-3-målet til City-stopper Aymeric Laporte fjernet imidlertid all tvil rundt hvor seieren skulle ende, og på tampen satte Raheem Sterling inn sitt andre mål for kvelden.

Dermed kunne hjemmefansen glede seg over en solid ekstra julepresang.

– Det var en typisk Boxing Day-kamp. Det var en artig kamp å se på og nye tre poeng. Vi kjører på. Kvaliteten på spillerne vi har sørget for så mange målsjanser som dette. Ingen manager eller taktikk kan fikse det uten den kvaliteten, sa Manchester City-manager Pep Guardiola til BBC.

City synes å ha stø kurs mot det som kan bli en ny kjempesesong med påfyll av sølvtøy til klubbens allerede velfylte premieskap.

Straffe x 2

Søndag brukte de regjerende Premier League-mesterne kun fem minutter på å ta ledelsen på eget gress mot et noe redusert Leicester. Kevin De Bruyne fant rom foran mål og hamret inn ledermålet med venstrefoten.

Deretter fikk City straffespark da Youri Tielemans stoppet Aymeric Laporte med det dommer Paul Tierney mente var ulovlige midler. Tidligere Leicester-spiller Riyad Mahrez satte inn 2-0 fra krittmerket.

– Det andre målet var ikke i nærheten av straffe. Det er så frustrerende. Paul Tierney og VAR har latt veldig fysiske taklinger passere de siste ukene, men anser det som en straffe. Han (Laporte) ramler. Før du vet ordet av det, ligger vi under 4–0 de første 25 minuttene, sa Leicester-manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

Raheem Sterling var like sikker da han fikk ta straffespark nummer to rett før pause etter selv å ha blitt felt. I mellomtiden hadde Ilkay Gündogan satt inn 3-0.

Med 4-0 halvveis trodde nok de færreste at kampen hadde mer spenning i seg. Det skulle vise seg å være en feilslutning.

Laporte avgjorde

For Leicester sjøstatte en solid offensiv fra start i annen omgang. Først gjorde formsterke James Maddison 4-1, før samme mann slo den målgivende pasningen til Ademola Lookmans 4-2-scoring.

Da Kelechi Iheanacho så satte inn 4-3 etter at ballen traff tverrliggeren etter en redning av City-keeper Ederson, ble det for alvor spennende i Manchester.

Det varte imidlertid ikke særlig lenge. Etter 69 minutters spill svingte Riyad Mahrez ballen inn foran mål fra hjørneflagget, og i feltet ruvet Aymeric Laporte i lufta. Midtstopperen stanget inn 5-3 og roet nervene til hjemmefansen betraktelig.

Scoringen tok også lufta ut av Leicesters potensielle snuoperasjon.

Raheem Sterling avsluttet målfesten rett før slutt.