Fotball

Spurs og Liverpool delte poengene i kaos-kamp med tabber og rødt kort

Harry Kane scoret, men bommet på flere sjanser og burde vært utvist da Tottenham spilte 2-2 mot Liverpool. Mohamed Salah gikk av banen uten målpoeng for første gang siden august.

Kane sto med kun ett mål på 14 kamper, før han scoret etter 13 minutter mot Liverpool. Gjennomspillet fra Tanguy Ndombele var presist og avslutningen til Kane var sikker.

Spissen kunne fort blitt utvist fem minutter senere. Han sklitaklet i stor fart og traff Andrew Robertson i foten med knottene. Dommer ga Kane gult kort og VAR endret heller ikke på avgjørelsen.

– Jeg følte det var en hard takling, men at jeg vant ballen. Når man spiller mot topplag vil det noen ganger komme harde taklinger. De sjekket det og det forble et gult kort, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

– Definitivt rødt

Diogo Jota utlignet for Liverpool før pause, etter at Tottenham hadde brent to kjempesjanser.

To nye kjempesjanser til Tottenham ble misbrukt av Kane etter pause. Alisson ble Liverpools redningsmann ved flere anledninger. Etter 68 minutter scoret Robertson etter en kanonade fra Liverpool mot Spurs-målet.

Men Liverpool-heltene ble til syndebukker mot slutten av kampen. Først tabbet keeper Alisson seg ut og ga Son Heung-min en enkel jobb med å sette 2-2. Så fikk Robertson rødt kort etter å ha sparket ned Emerson.

– Man kan gi Robbo et rødt kort, men dét er definitivt rødt (på Kane). Det er det ingen tvil om. Om Robbos bein er i bakken, så er det en brukket fot, sa Klopp, som var mektig irritert over dommerteamet etter kampen.

Flere mål ble det ikke og dermed stoppet Mohamed Salahs rekke på kamper med målpoeng på 15. Det er rekord sammen med Jamie Vardy, men egypteren får den dermed ikke alene.

Store muligheter

Uten en koronasmittet Thiago og en syk Jordan Henderson, stilte Liverpool med 19-åringen Tyler Morton på midtbanen sammen med Naby Keita og James Milner.

Det stoppet ikke bortelaget fra å ta initiativet i kampen. De rødkledde kunne fort scoret allerede etter to minutter, da Trent Alexander-Arnold spilte til Robertson på motsatt back. Headingen til skotten gikk like utenfor.

Etter scoringen til Kane, endret kampen karakter. Få minutter etter Tottenhams ledermål, misbrukte Son Heung-min en kjempemulighet alene med keeper. Etter en halvtime skuslet Dele Alli bort en kanskje enda større mulighet.

Det blir straffet mot lag som Liverpool, for kort tid etter Allis miss, headet Jota inn 1-1 for bortelaget. Jota ville også ha straffe like etterpå, men portugiseren fikk ikke medhold fra dommer Paul Tierney.

Bomskudd fra Kane

Som i første omgang åpnet Liverpool best etter pause, men nok en gang fikk Kane en god mulighet til å score. Denne gangen ble spissen hindret av et tigersprang fra Liverpool-keeper Alisson, som kastet seg foran forsøket til Kane. Like etter headet han over da målet sto og gapte.

Robertson stanget derimot inn 2-1 etter 69 minutter, men Tottenham utlignet like etter. Liverpool-backen fikk i likhet med Kane et gult kort etter en voldsom takling, men i motsetning til Kane, fikk Robertson marsjordre etter at dommer hadde sjekket med VAR.

Det var lite sjanser å spore fra Salah, som ikke klarer å ta rekorden han deler med Vardy, alene.

Vardy hadde målpoeng i 15 kamper på rad i sesongen Leicester vant seriegull. Det skjedde mellom august og desember i 2015. I samme periode slo Vardy også rekorden for flest kamper på rad med scoring, med elleve strake.

Salah får god sjans til å starte på en ny rekke neste seriekamp. Da venter skadeplagede Leeds, som har sluppet inn 16 mål på sine fire siste kamper.

---

Kampfakta:

Premier League menn søndag, 18. runde:

Tottenham – Liverpool 2-2 (1-1)

Tottenham Hotspur Stadium, 45.421 tilskuere.

Mål: 1-0 Harry Kane (12), 1-1 Diogo Jota (34), 1-2 Andrew Robertson (68), 2-2 Son Heung-min (73).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Harry Kane, Emerson Royal, Harry Winks, Ben Davies, Tottenham, Tyler Morton, Naby Keïta, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas, Liverpool.

Rødt kort: Andrew Robertson (76), Liverpool.

Lagene:

Tottenham (3-2-3-2): Hugo Lloris – Davinson Sánchez, Eric Dier, Ben Davies – Emerson Royal, Ryan Sessegnon (Sergio Reguilón fra 86.) – Dele Alli (Lucas Moura fra 80.), Harry Winks, Tanguy Ndombele (Oliver Skipp fra 63.) – Harry Kane, Son Heung-min.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Ibrahima Konaté, Andrew Robertson – Naby Keïta, Tyler Morton (Roberto Firmino fra 59.), James Milner – Mohamed Salah, Diogo Jota (Joe Gomez fra 90.), Sadio Mané (Kostas Tsimikas fra 80.).

---


Mer fra Dagsavisen