Fotball

City knuste Newcastle – tok sin åttende strake ligaseier

Manchester City-toget tøffer videre. Søndag knuste de Newcastle 4-0 i Premier League. Det mye takket være svakt forsvarsspill hos vertene.

Seieren er de lyseblås 14. seier for sesongen, og deres åttende på rad i ligaen. Serielederen nå oppe på 44 poeng i ligaen. Tapet er Newcastles tiende hittil i årets sesong. De har ti poeng etter 18 kamper, og sliter i nedrykksstriden med kun én seier så langt.

I kampen hadde Manchester City full kontroll fra start, og fikk også hjelp av et svakt Newcastle-forsvar.

Allerede etter fem minutter sendte Ruben Dias City i ledelsen. Innlegget fra Joao Cancelo så ut til å enkelt kunne klareres av forsvaret, men kommunikasjonsproblemer gjorde at Dias kunne smette inn og stange inn 1-0.

Praktscoring

Etter en snau halvtime lå ballen i nettet igjen. Cancelo gjorde denne gangen “alt” selv da han drev med ballen før han hamret den i hjørnet fra 20 meter.

Like etter oppsto det en situasjon som vakte sterke reaksjoner fra Newcastle-leiren. Ryan Fraser var på vei gjennom, og målscorer Cancelo skjermet først ballen inn til Ederson i City-målet, men portugiseren tok heller med seg ballen selv.

Det gjorde at Ederson skled rett inn i Fraser og meide ham ned i feltet. Verken dommmeren eller VAR konkluderte imidlertid med straffespark. Newcastle skapte svært lite i kampen, og etter en drøy time skulle få en ny scoring i sekken.

Nullen

Riyad Mahrez hamret ballen i mål på innlegg fra Oleksandr Zintsjenko etter 64 minutter. Raheem Sterling ville også være med på leken og økte enkelt til 4-0 mot slutten etter fint forarbeid fra Gabriel Jesus.

De lyseblå har nå holdt nullen i de tre siste kampene med en målforskjell på 12-0. De slet seg til 1-0 mot Wolverhampton før de lekte seg med Leeds i midtuken. Der sto det til slutt 7-0.

City skal ta imot Leicester i neste kamp, mens Newcastle skal møte Manchester United.

Nyeste fra Dagsavisen.no: