Fotball

TV 2 tar grep før Nederland-kampen

TV 2 har giret ned og satser hardt på Nederland – Norge-oppgjøret. Ekstra kameraer skal bringe seerne tettere på de norske spillerne.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kvalkampen avgjør hvem av Nederland, Norge og Tyrkia som går rett til VM (gruppevinner) eller tar en plass i omspillet som toer.

Øyvind Alsaker kommenterer og har med seg Jesper Mathisen.

– Det er vanskelig å tallfeste ambisjoner rundt seertall. Det er for mye vi ikke kan kontrollere som avgjør dette. Men vi synes jo det er naturlig å sammenligne denne kampen med playoff-oppgjøret mot Serbia i fjor. Den hadde en seerandel på rundt 70 prosent, sier Eystein W. Thue i TV 2 til NTB.

Det ga nesten 1 million seere på det meste under Serbia-kampen. Den endte med norsk 1-2-tap.

– Vi har utvidet den tekniske produksjonen med flere egne kameraer på stadion i Rotterdam for å kunne være enda tettere på de norske spillerne. Vi kommer også til å være tett på kampen mellom Montenegro og Tyrkia. Disse kampene henger jo tett sammen med tanke på hvem som avanserer, sier Thue.

Norge har ikke deltatt i en seniorsluttspill for menn siden EM i 2000.