Fotball

Wright om Ødegaard: – Han er akkurat hva Arsenal trenger

Martin Ødegaard får mye ros fra en av Arsenals mange legender. Ian Wright mener nordmannen kan forløse klubbens potensial.

Martin Ødegaard får instruksjoner fra Arsenal-manager Mikel Arteta tidligere i sesongen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

– Han er akkurat hva vi (Arsenal) trenger. Han går inn og styrer tempoet i kampene og finner de intelligente små rommene og gode pasninger. Teknikken hans er så god, og han virker aldri å bli stresset, sier Wright til Premier Leagues nettsted.

Arsenal slo et tamt Tottenham-lag 3-1 søndag.

Ødegaard kom til Arsenal fra Real Madrid på permanent basis i sommer. Han kostet cirka 400 millioner kroner. Arsenal spiller bortekamp mot Brighton søndag. Så reiser Ødegaard til en viktig landslagssamling med Norge. Der venter avgjørende VM-kvalkamper mot Tyrkia (borte) og Montenegro (hjemme).

Wright spilte 221 kamper for Arsenal og scoret 128 mål. Det skjedde i tidsrommet 1991-98.