Chelsea og Tottenham trengte straffer for å avansere i ligacupen

London-klubbene Chelsea og Tottenham tok seg videre til åttedelsfinaler i ligacupen, men måtte gjennom straffesparkkonkurranser.

Chelsea slet lenge med å finne nettmaskene mot Aston Villa hjemme på Stamford Bridge. Timo Werner gjorde 1-0 først ni minutter etter sidebytte på Reece James’ pasning. Cameron Archer utlignet til 1-1 etter 65 minutter.

Chelsea hadde også mange av sine stjerner på benken. Storscoreren Romelu Lukaku ble kastet inn det siste kvarteret uten at han klarte å utgjøre noen forskjell.

Lukaku gjorde derimot jobben sin og scoret i straffesparkkonkurransen, mens Villa-kaptein Ashley Young skjøt i tverrliggeren og Marvelous Nakamba skjøt rett på keeper.

Senere bommet også Ben Chilwell for Chelsea, men de øvrige straffeskytterne gjorde jobben og sikret seier for blåtrøyene.

Også Tottenham måtte ta straffer etter 2-2 borte mot Wolverhampton til full tid. Tanguy Ndombele og Harry Kane hadde gitt Spurs 2-0, men hjemmelaget kom tilbake ved Leander Dendoncker i 1. omgang og Daniel Podence i annen omgang.

Det ble 3-2 til Spurs i straffesparkkonkurransen etter at Wolves bommet på tre strake forsøk.